Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti ve bademcik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti ve bademcik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti ve bademcik
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2009 Saat 10:32
Merhaba Hocam şuan 18 aylık olan ikizlerim var.oğlum daha 10 aylıkken geni eti alındı yaşına göre çok büyük olduğu için ve oynarken bile nefes alamıyordu geceleri uyku apne sayısı 30 u geçikti neyse ameliyattan sonra gayet düzeldi .şimdide badmecikleri çok büyük olduğu için kbb uzmanı ameliyat diyor küçük dili bile araya sıkışmış diyor.başka bir kbb uzmanı ise almayalalım lazerle küçültelim diyor.çocuk doktorumuz ise antibiyotikle o şişliği indirelim aldırmayalım diyor.(önce hafif olduğu için zitromax geçmezse cerrahpaşanın yöntemi dediği nasonex kullanırız dedi) oğlumun genel drumu iyi ama çok sık enfeksiyon geçiriyor ve sık antibiyotik kullanıyor geceleri horluyor apneleri hala var ağzı açık uyuyor ikizi olduğundan aralarında paslaşıyorlar hastalığı ailede biraz kalabalık dolayısıyla kreşe giden çocuklar gibi nerdeyse ayda 1 antibiyotik kullanıyor. sizden ricam ameliyat etmelimiyim çünkü ailemizde herkes küçükken aldırmış yani genetik.yoksa beklemelilmiyim yardımınızı rica ederim.
İKİZLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2009 Saat 11:34
Nazonex en kötü tercih. Tabii ameliyat sadece rahatlık sağlayacak, sık hasta olmasını önleyecek değil. Bademciklerin olup-olmaması mikropların umrunda değildir.
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 13:36
yani alınsa horlama ve apne açısından rahatlayabilir ama sık hastalanmasını önlemez diyorsunuz anladığım kadarıyla peki hocam bu kadar küçük yaşta bademcik alınması  bademciğin vücuda olan yararlarından mahrum kalmasına sebep olmazmı  yani sizden ricam kar zarar  dengesini ben anne olarak kuramıyorum alınmasını istiyorum ama ilerde enfeksyonel rahatsızlıklarda bademcik olmadığı için direk ciğerlere iner diyorlar korkuyorum lütfen bir yol gösterin arada kaldım.
İKİZLER
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 13:42
hocam kusura bakmayın  ilaç ismini yanlış yazmışım kusura bakmayın çocuk doktorunun önerdiği ilaç zitromax ile geçmezse nidazol kullanırsınız demişti.ilaç hakkındaki düşünceniz nedir fayda görürür mü?  (yani bademcik alınsa horlama ve apne açısından rahatlayabilir ama sık hastalanmasını önlemez diyorsunuz anladığım kadarıyla peki hocam bu kadar küçük yaşta bademcik alınması  bademciğin vücuda olan yararlarından mahrum kalmasına sebep olmazmı  yani sizden ricam kar zarar  dengesini ben anne olarak kuramıyorum alınmasını istiyorum ama ilerde enfeksyonel rahatsızlıklarda bademcik olmadığı için direk ciğerlere iner diyorlar korkuyorum lütfen bir yol gösterin arada kaldım)
İKİZLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2009 Saat 11:28
Bademcikler, boyundaki, "Waldeyer" halkası denilen 12 adet lenf bezlerinden 2 tanesidir. Alınması durumunda diğer 10 tenesi iş görürde, esas bademciklerin yaptığı, hastalık başladığında araz vererek size hastalığı haber verme işi aksar.. TABİİ, KARAR SİZİN. Apne nöbetleride çok hoş bir şey değil, sonuçta..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.