Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Amipi tedavi edemedik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAmipi tedavi edemedik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
behiye42 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Amipi tedavi edemedik
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2007 Saat 16:20

Merhaba

5,5 aylık bir kızım var. Yaklaşık iki ay önce kakasında kan gördük. Doktorumuz 4 kez tahlil yaptırdı fakat bir şey çıkmadı. Yinede amip olabilir diye 10 günlük bir tedavi uyguladı. Bu tedaviden yirmi gün sonra kakasında yine kan gördük. Yapılan tahlillerde bu kez amip görüldüğü söylendi. Flagyl tedavisine başlandı. 2 gün sonra kan görülmeyeceğini söylemişlerdi fakat 5 gün sonra yine kan gördük.10 günlük tedaviye 15 güne çıkardılar. Tedavinin ardından bir hafta geçti kontrol için yaptırdığımız tahlilde yine amip görüldü. Tahlili bizzat mikrobiyoloji uzmanı yaptı.                                                

Bebeğim 3200gr. doğdu. 5 aylıkken kilosu 6000gr idi. Doğduğundan beri günde 5-6 kez kaka yapıyor. Bu süre içerisinde sadece anne sütü aldı.Kakası şu anda yeşil renkte.Keyfi yerinde hatta amip tedavisi olurken 15 günde 300gr. aldı. Amipli çocuğun kilo alması çelişki değil midir? Bugün Konya’dan bir çocuk profesörü ile görüştüm randevu almak istedim. Durumu dinledi ve benimde yapacağım şey aynı dedi ve bunun iki tane ilacı olduğunu söyledi.

Hocam ben öğretmenim eşim hemşire. Uzun zaman hastalığı nasıl kaptığı konusundu kendimizi sorguladık. Çünkü eşim gerçekten çok titiz bir annedir. Her şeyin mükemmel olması için uğraşır.

Nasıl bir ruh hali içinde olduğumuzu tahmin edeceğinizi umuyorum. Bu durumda ne yapacağımız hakkında bilgi verirseniz çok sevineceğiz.

Saygılarımızla

Fahri – Behiye

behiye
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 00:22
Merhaba..
Ufak bebklerde de amip görülmesi nadir değildir. ÖZellikle suların çok temiz olmadığı koşulda daha kolay görülür. Zaman zaman ufak bebkelrde tedavisi güç olur. Bebek tedaviye rağmen tekrar alabilir amipi. Yapılanlar doğru gerçekten. Bir de batın USG çektirin. KAraciğeri de kontrol edilsin. Normal ise endişe etmeyin. Amipin kisti ve trofozit şekli vardır. Bir de dışkıda antjeni aranabilir. Bunların belirli aralıklarla tekrarlanması uygun olur. Sadece kan olması amip anlamı taşımaz. Sevgiler...
Yukarı Dön
behiye42 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 09:21
Teşekkür ederiz
behiye
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.