Merhaba
5,5 aylık bir kızım var. Yaklaşık iki ay önce kakasında kan gördük. Doktorumuz 4 kez tahlil yaptırdı fakat bir şey çıkmadı. Yinede amip olabilir diye 10 günlük bir tedavi uyguladı. Bu tedaviden yirmi gün sonra kakasında yine kan gördük. Yapılan tahlillerde bu kez amip görüldüğü söylendi. Flagyl tedavisine başlandı. 2 gün sonra kan görülmeyeceğini söylemişlerdi fakat 5 gün sonra yine kan gördük.10 günlük tedaviye 15 güne çıkardılar. Tedavinin ardından bir hafta geçti kontrol için yaptırdığımız tahlilde yine amip görüldü. Tahlili bizzat mikrobiyoloji uzmanı yaptı.
Bebeğim 3200gr. doğdu. 5 aylıkken kilosu 6000gr idi. Doğduğundan beri günde 5-6 kez kaka yapıyor. Bu süre içerisinde sadece anne sütü aldı.Kakası şu anda yeşil renkte.Keyfi yerinde hatta amip tedavisi olurken 15 günde 300gr. aldı. Amipli çocuğun kilo alması çelişki değil midir? Bugün Konya’dan bir çocuk profesörü ile görüştüm randevu almak istedim. Durumu dinledi ve benimde yapacağım şey aynı dedi ve bunun iki tane ilacı olduğunu söyledi.
Hocam ben öğretmenim eşim hemşire. Uzun zaman hastalığı nasıl kaptığı konusundu kendimizi sorguladık. Çünkü eşim gerçekten çok titiz bir annedir. Her şeyin mükemmel olması için uğraşır.
Nasıl bir ruh hali içinde olduğumuzu tahmin edeceğinizi umuyorum. Bu durumda ne yapacağımız hakkında bilgi verirseniz çok sevineceğiz.
Saygılarımızla
Fahri – Behiye