Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum nezlemi oluyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum nezlemi oluyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum nezlemi oluyor
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 09:14
Günaydın ve iyi yıllar Kadir Bey, umarım 2010 yılı hepimize sağlık ve mutluluk getirir. Doktor bey 19 aylık oğlum var birkaç gündür sadece birkaç sefer hapşırıyordu. dün akşam hapşırıkları çok arttı ve burnunun içi dolu. gifrer ve tonimer baby kullanarak temzilemeye çalıştım.zaten bu burun temizliğini her gün yapmaya çalışıyorum kış başladığından beri. ama burnundakileri dışarı çıkaramadığı için bir zaman sonra tekrar tıkandı. akşam hiç uyumadı. gece 1 kez daha temizledim. yastığına cold mix damlattım öyle rahatlayınca 2 saat falan uyudu. ateşi ya da başka bir keyifsizliği yok. sabah yine burun temizliğini yaptım sarı renkte sümük çıkardı. h1n1 aşısını da vurdurmadık o yüzden biraz endişeliyim ne olursa tedirgin olmalıyım. ve burnunu açmak için önerebileceğiniz başka bir damla var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 11:11
Nezlenin sonuna geldiğinşzde akıntı koyulaşır.. Serum fiz.'e devam... Aşısını vurdurun..
Yukarı Dön
gul16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 12:13
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Peki aşı için geç kalmadık mı? bir ara karar vermiştik ama geç kaldık diye vazgeçtik birde şimdi sanki biraz yavaşlama oldu gibi. bugüne kadar da oğluma hiç grip aşısı yaptırmadım. evde bakılıyor diye. seneye kesin yaptıracağım ekim ayı başında. ama bu sene için vurduramazsak ne gibi bir sorun olur?
Yukarı Dön
gul16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 15:04
Kadir bey oğluma anneannesi bakıyor şimdi aradı sabahtan beri sadece 1 yumurta ve 300 cc süt içti başka hiçbirşey yediremedim. iştahı yok dedi. sütleri de uykusunda vermiş. sürekli burnu akıyormuş ama ateşi falan olmamış. sadece sabah 1 saat arayla 2 sefer kaka yapmış. annem çok sıvı değildi ama poposu kızarmış sanki ishale dönecek gibi dedi. sizce d.gribi olabilir mi? şimdiden doktora gitmeye ya da tahlil yaptırmama gerek var mı yoksa şimdilik sadece takip mi edelim? çok teşekkür ederim herşey için.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 15:22
Olabilir, tahlil gerekmez, zira normal grip gibi ele alınıyor... Poposu kızarırsa, iki defa,pişik kremi yerine, "Ultralan " pomat sürün.. Her kremden evvel, eczanede hazırlatacağınız "Eau borique %3" solüsyon ile popoyu nemlendirin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.