Hocam merhaba;
14aylık oğlumun yaklaşık 3,5aydır bitmek bilmeyen bir öksürüğü var.Her zaman gittiğimiz doktor muayene bulgularının temiz olduğunu söylediği halde 2ay boyunca farklı farklı antibiyotikler kullandırdı.En son akciğer filmi çekildi.Temiz çıktığını fakat araştırma hastanesine gitmemizi ve reflüden şüphelendiğini söyledi.Eğitim ve araştırma hastanesine götürdüm oradada muayene bulguları temiz çıktı.Alerji testi yapıldı normal çıktı.Astım değil dendi.aller.et isminde ilaç verdiler 10gün sonra gelin dediler.İlaçla azaldı fakat tamamen kesilmedi.Tekrar gittiğimizde daha önce bronşit olup olmadığını yada nefes alırken bir sıkıntı olup olmadığını sordu.Bebeğim erken doğdu ve doğduğundan beri göğüsünde bir hırıltı vardı bunu belirttim.Bronşit olmadığını söyledim. Flixoti.e inhal.r 50mcg ve Ventol.n inhal.r 100mcg isimli iki sprey verdi.Sorum şu bana astım değil dediler ama zannedersem astım ilacı verdiler.Bu ilaçlar başka bir tedavide kullanılıyormu?Eğer astım değilse bu ilaçların bir yan etkisi,zararı olurmu?Öksürükten başka bir sıkıntımız yok.
İkinci sorumda su çiçeği ve hepatit A aşılarını ne zaman yaptırmalıyım?
Teşekkür ederim iyi çalışmlar..