Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim ve ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim ve ek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
öznur esen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim ve ek gıda
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 14:28
iyi günler kadir bey;

ayın 23 ünde kontrole gittik ve kızımın gelişiminin iyi olduğunu söyledi doktorumuz. sizce ayına göre gelişimi iyi mi?
doğum;              boy 50, kilo 3350, baş çevresi 34
5 ay 5 günlük;   boy 68, kilo 7575, baş çevresi 40.5

birde doktorumuz 6 . ay bitince ek gıdaya geçebileceğimizi söyledi ben ne kadar geçmek istemesem sütle devam etmek istesemde kızım biz yemek yerken öyle bir bakıyor ki onun bu durumuna içim parçalanıyor ve az azda olsa ek gıdaya geçmek istiyorum.

doktorumuz ek gıdaya geçerken önce sebze çorbası ile başlamamı söyledi, sebze çobasını alırsa yoğurt ondan sonrada meyveye geçmemi söyledi. sizce önce sebze çorbasından mı başlamalıyım yoksa başka bir yiyecekten mi?

sebze çorbasını yaparken bir kaç sebzeyi karıştırayım mı yoksa tek bir sebzeden mi yapmalıyım? herhangi bir şeye alerjisi olup olmadığını anlamak için tek bir sebzeden yapmak daha doğru mu olur acaba?çorbaları yaparken normal su yerine kemik suyu kullansam 6 ay için erken olur mu?

verdiğiniz bilgiler çok yararlı oluyor cevabınız için TEŞEKKÜRLER

Düzenleyen öznur esen - 25 Oca 2010 Saat 14:31
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 12:34
Gelişmesi iyi, 7 aylık gibi, Ek gıdalar şart değil, anne sütü gittiği kadar gider, yetmediğinde ek gıdalar başlar. Eğer ihtiyaç varsa, önce süt verin, süte alıştıktan sonra,kahvaltı, yoğurt, uhallebi başlarsınız, biraz yarı katı gıdalarıda aldıktan sonra, yemek pişirmesi biliyorsanız, evde pişen kıymalı sebzelerden, yemek yapmasını bilmiyorsanız (Amerikalı anneler gibi) , sebze çorbalarından başlarsınız.  Kemik suyu, et ve tavuk suları sadece lezzet verir, gıda değerleri yoktur.
Yukarı Dön
öznur esen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 14:08
teşekkürler doktor bey,
bende anne sütü ile devam etmek istiyorum ama biz bir şeyler yerken kızım öyle bir bakıp ağzını açıyor ki dayanamıyorum vermek istiyorum.
süt derken normal markette satılan kutu sütten mi vereyim bazı kitaplarda 1 yaşına kadar inek sütünün verilmemesi gerektiği yazıyor.

birde doktor bey bir kaç gündür kakasını 2 güne bir yapıyor pazar gününden beri kakasını yapmadı bazen ıkınıyor yapmak için ama sonra yapamıyor bunun sebebi ne olabilir. diger mesajlarda anne sütü ile beslenen bebeklerin bir hafta kaka yapmamasını normal demeşsiniz bende normal olarak kabul ediyorum ama insan yinede rahat edemiyor. acaba günde üç çay kaçığı kadar kaynatılmış su veriyorum ondan olabilir mi su vermemde sakınca var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 09:49
Su vermenizin bir sakıncası yok, istemiyorsa, zorlada vermeyin.. İnek sütü ile ilgili çok yazdım, eski maillere bakın.Siz yerken çöplenmesinde bir sakınca yok..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.