Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayşe Tekin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 09:57

3,5 yaşındaki kızım bu eylül ayında kreşe başlamıştı ve her ay viral enfeksiyon geçirdi. Sonuçta geniz eti şişiti.Bizde doktorumuzun da önerisiyle kızımızı aralık ayında okuldan aldık ve kbb kontrolündeyiz. Zyrtec kullanıyoruz ve geniz eti bayağı küçüldü doktorumuz ameliyatsız bu sorunu atlatacağımızı ancak grip nezle gibi bir rahatsızlık geçirmemesi için biraz daha korumamızı söylemişti. Ancak kızım dün gece burun tıkanıklığı ve geniz akıntısından uyuyamadı. Hatta bir kaç kez balgam kustu. Acaba hemen doktora götürmem gerekli mi. Zyrtec ile bunu atlatabilirmiyiz geniz eti tekrar şişecek diye çok korkuyorum...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 10:29

Zyrtec ile sadece kendinizi kandırıyorsunuz, "geniz eti" denilen oluşum bir lenf bezidir, ve her enfeksiyonda büyür. 3-5 yaşlar arasında, kendi "Antikorları" gelişene kadar hastalıklarla hep bu lenf bezleri mücadele ettiğinden, bu yaşlarda büyük olurlar, zamanla "Antikorlar" oluşunca, biraz dinlenmeye ve geri planda kalmaya başladıklarında kendiliğinden küçülürler. Yuvadan alma projeniz çok parlak değil... Kaç-kaç nereye kadar??? Bu hastalıklı ( takriben 2 kış sürer) devreyi şimdi geçirmeze, İlk okulda geçirecek, birde derslerden geri kalacak.. Siz yuvaya gönderin ama hasta olduğunda bizim dediklerimizi yapın. Zyrtec'lerle, Peditus, Sudafed lerle bu işler olmaz..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 27 Oca 2010 Saat 10:30
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 11:45
Kadir bey ; affınıza sığınarak ben birşey sormak istiyorum. Sizin söylediğinizden vücudun antikorları 5 yaşından sonra üretmeye başladığını çıkarıyorum. Öyleyse çocuğu bu durumda hiç olmazsa 5 yaşından sonra kreşe vermek daha iyi değil mi?. İlkokulda geçirecek ve derslerden kalacak diyorsunuz .Ancak o zaman daha büyük olacak ve daha dayanıklı olmayacak mı? Ben bunu merak ediyorum ve oğullarımı bu nedenle ne kadar geç kreşe versem o kadar iyi diye düşünüyorum. Beni AYDINLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. şİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 11:01

Mesele yaş meselesi değil. Antikor oluşması için mikroplarla tanışması gerekiyor... 3 yaşında yuvaya başlarsa, 5 yaşına kadar işi hallediyor. Öbürküsü 5 yaşında okula başlarsa, 7 yaşına kadar iş uzuyor ( devamsızlık ve eğitim eksikliği oluyor) .. Veya benim askerde şahit olduğum gibi, köylük yerlerden gelen askerler "Kabakulağı" bile askerde iken  çıkarıyorlar..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.