Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HAVALE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHAVALE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: HAVALE
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2010 Saat 19:58
Iyi aksamlar hocam havale konusundaki goruslerinizi okudum bir arkadasimizn 1 yasindaki kizi havale gecirmis. herhangi bir hastaligi yokmus hafif burun akintisi varmis bir sabah aniden olmus )fazla uzun surdugunu tehlikeli oldugunu soylemisler. bu sefer bir sey olmamis ama %90 tekrarlar sakatlikla hatta olumle sonuclanabilir demisler 2gun yogun bakimda tutulmus. havaleyi onlemek icin (ismini ogrenmedim ama iki yasina kadar sabah aksam alacagi) bir ilac kullanmasi gerektigini soylemisler(ismini ogreneyim gerekliyse) bazi tetkikler yapilmis menenjit olmadigi herhangi bir araz birakmadigi soylenmis ne tavsiye edersiniz cok perisan olmuslar yardimci olursaniz cok seviniriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 12:35
Benim makalemi okusunlar, böyle tuzaklara düşüp, hastanelerde sürünmesinler... Hiçbir zararı yoktur, ama 30 seneden beri bizim doktorlar inatla öğrenmemek için didiniyorlar... Bütün maksat sizleri korkutup paranızı almak...
Yukarı Dön
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 13:57
hocam ilac konusunda ne diyorsunuz bir de eeg cekilecekmis gerekli mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 15:24
TAMAMEN GEREKSİZ.. (Tamamen duygusal) :o)
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 16:14

Hocam merhabalar.benim de 2 yaşındaki oğlum havale geçirdi.üniversite hastanesinde yattık 3 gün.eegsi çekildi ama raporunu alamadık başka şehirde olduğumuz için.24 saat içerisinde 2 defa havale geçirdiği için luminaletten adında bir hapa başlandı.benim de böyle hikayem vardı.ilk havalemi 9 aylıkken sonuncusunu da 3 yaşımdayken geçirmişim ve ben de bu ilacı kullanmışım 5 yıl..genetik olabileceğini söylediler doktorlar acaba bu doğru mudur ? ve bu kullandığımız ilacın herhangi bir yan etkisi var mıdır?yani beyinde ileriye yönelik hasarlara neden olabilir mi?

Yukarı Dön
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2010 Saat 21:29
cok tesekkur ederiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2010 Saat 11:36
Maalesef, "Sara" yani Epilepsi ile "Ateşe bağlı havale" yi birbirine karıştıran cahil doktorlar hala var...Her havale geçirene Luminal başlanması tam bir saçmalık. Eğer bu durum sizi çok korkutuyorsa, ateşi çıktığında "Para-Nox 120mg." fitil kullanın. 120mg. Parasetamol ve 15mg. Luminal (=phenobarbital)  ihtiva eder. Devamlı hap kullanıp çocuğu serseme çevirmenize gerek kalmaz. Hastaneye yatırmak, EEG çekmek, ya cahillik ya kötü niyet...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.