Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - L-arjının hakkında..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumL-arjının hakkında..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: L-arjının hakkında..
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 22:46
hocam merhaba;ogluma daha once ısmını vermım bır markanın cocuk gelısım suruplarından balık yagı olanını almıstım.bu fırmada balık yagını 2 cesıt yapmıslar bırınde omega 3 daha fazla zeka gelısımı dogerınde ıse l-arjının katkılı cuvut gelısımı dıyor.ben ogluma vucut gelısımı ıcın olanını daha once almıstım fakat reflusunden dolayı hep zayı olmustu.sımdık sorunu gectı tekrar alayım dedım ama su l-arjınını bı arastırım dedım.buyume hormonunun salgılanmasına yol acan bır arac gıbı.proteınlerın emılımınındede buyuk rolu varmıs.arjınının eksıklıgı ıse gelısım gerılıgıne sebep olur dıyo.l- arjının ıle arjının arasındakı farkı kuramadım bırde l-arjının 23 yasın altındakı kısılere verılmemelıdır yazıyor bır sıtede ozellıkle besın takvıyesı olarak serbest alındıgında 23 yasın altına verılmemelıdır yazıyor.ee bu fırma bunu bıdamlacık bebeklere 100 mg kadar verıyor.endıselendım kustu mustu ama ıctıgı zamanlarda olduydu.anlayamadım hocam.bı aydınlatırsanız alıcam tekrar surubu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 11:55
Bir bakın bakalım, bu tip ilaçların üstünde "Sağlık Bakanlığı'nın" onayı varmı?? Her söylenene ne diye inanıyorsunuz?? Stresi alıyor diye bilezik satsalar alan bir milletiz.. Eskiden, vitaminler fabrikada yapılamadığından "Balık yağı" kullanıyorduk... Buzdolabi varken, "Tel dolabı" kullanmak gibi bir şey... Tel dolabı nemi??? Dedelerinize sorun... '70 yıllardada bir "Karaciğer hülasası" modası vardı, herkeze, hele Sarığı olanlara verilip insanları zehirlerlerdi, sonra,sessiz sedasız yok oldular. Kimsede bunları yapanlara,reçeteye yazanlara,  satanlara hesap sormadı...1 yaşına kadar D vitamini ve Fluor ilacını verin, başka da bir ilaç veya vitamin ile uğraşmayın...  
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 12:30
tel dolabı bılıyorum hocam dedelerım maalesef yasamıyor:)ben tel dolabın ne oldugunu anladım fakat buzdolabının ne oldugunu anlayamadım:(Confused
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.