Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beyaz lekeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeyaz lekeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: beyaz lekeler
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2010 Saat 12:37

Doktor Bey, 5 aylık kızımın ensesinde ve sırtında omuz hizasına kadar olan bölgede beyaz nokta nokta döküntüler farkettim dün akşam. Noktaların rengi eskimiş cilt çatlaklarının beyazlığı gibi sedefimsi bir görüntüsü var. Omuz hizasından aşağıda ve vücudunun başka yerinde yok. Ateş de yok.  İkiz oldukları için sütüm yetmediğinden doğduklarından beri mama ile besleniyorlar. Hep aynı mamayı kullanıyoruz hiç değiştirmedik. Katı gıdalara geçmedik henüz. Mamadan sonra çok az su veriyorum son 1 aydır. Bir de 10 günlükten beri  Devit-3 günde 3 damla. Başka bir şey vermiyorum . Bu beyaz lekeler ne olabilir? İki gün sonra kontrolleri var ama ben endişelendim  bugün doktorunu da aradım ulaşamadım.  Acaba önemli bir şey midir?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 11:57
Önemli bir şey değiller, "Depigmente nevüs" denilen bir ben çeşitidir, zararsızdırlar... Devit3 damla 5 damla verin..
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 23:59

önce cildiye ter bezleri tıkanmış dedi. Oksitin ve m-furo kullandık 3 hafta , geçmedi. Bugün tekrar bir dermatoloji uzmanı gördü, hafif kazıyarak örnek alıp baktı mantar dedi. Zalain gece yatmadan sürülecek, 14 gün. Konazol şampuanla haftada iki kere yıkanacak mantarlı bölge, 3 hafta kullanılacak. Bu ilaçlar 6 aylık bebek için uygun mu? Kullanabilir miyim?

Minadex multivitamin verdi doktorumuz, içinde d vitamini de varmış onun için devit-3ü bıraktık. Günde 1 tatlı kaşığı veriyorum yeterli midir? Bir de ferro sanol  verdi, sabah 5 akşam 5 damla. Anne sütü alamıyorlar, o nedenle mi verildi acaba sormayı unuttum doktorumuza. Demir ihtiyacını karşılamak için bu ilacı kullanmak şart mı tahlil yaptırmadan?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 11:29
Minadex bu aylardakiler için uygun değil, günlük en az 400 ünite D vitaminini vermek için kaç ml. vereceksin, yanında yazar... Demir ilacını cok yazdık... Bu aylarda mantar enfeksiyonu biraz zor... Bir resim gönderebilirmisiniz??
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 17:57

O halde Devit-3’e devam mı edeyim doktor bey? 5 damla demiştiniz daha önce o şekilde mi vereyim? Multivitamin olarak ne önerirsiniz? Ya da kullanmaya gerek yok mu? Bir de mantar için fotoğraf istemişsiniz, net görülebilecek mi bilmiyorum akşam çektim çünkü ama gönderiyorum. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bilgileriniz bize yol gösteriyor.

Düzenleyen İkiz Annesi - 25 Mar 2010 Saat 12:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 11:47
Çocuğunuz bir vakit, isilik olmuş, bunların iyileşme izleri, hiçbir tedavi gerekmez... Zamanla kaybolur..
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 12:24
çok teşekkür ederim doktor bey
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.