Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
utkum08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 20:41
kadir bey merhaba. oğlum öksürük ve geniz akıntılı gribi geçeli 10 gun oldu limon balla atlattık. bu sabah 38.5 derece ateşle tekrar hastalandı. su an 39.5
6 aylık. ateşli hastalıgı cok sık oluyor. bu arada ben de bir hafta önce ağır grip geçirdim evde maskeyle dolaştım. bir hafta geçmesine ragmen benden grip bulaşmıs olabılır mı?
bir önceki ateşlenmesinde WBC değeri çok yüksek çıkmıştı antıbıyotık tedavısıyle iyileşti.
şimdi ateşini düşürmüyorum ama yine aynı durum olur diye endişeliyim. doktora götürsem anında antibiyotik veriyorlar. yine birsürü kan tahlili vs cocugum mahvoluyor.
 götürmesem yine enfeksiyon olabilir geç kalmak da istemiyorum.
ateşini takip edip beklesem mi kafam çok karısıyor. grip mi bakteriyel enfeksiyon mu nerden anlayabılırım bilmiyorum ki.

Düzenleyen utkum08 - 18 Şub 2010 Saat 20:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 12:33
Sizin anlamanız zor... Diline bakın, pembe ise viraldir, bakteriel olanda dil üstünde pas tabakası oluşur ve ağız kokusu vardır.
Yukarı Dön
utkum08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 13:44

iyi günler kadir by..bugünde ateşi 39.5 lara çıkınca doktora götürdük.kan ve idrar tahlili yapıldı.kan tahlili sonuçları:

WBC   3-13-----17.1
NON    2-10-----10.8
NON% 0-1.45----1.5
NEUT   2-8-------9.3
HGB     12-16----10.4
HCT      35-51----30.2
MCV     80-100----70.1
MCH     26-36-----24.1
CRP      0-8-------74.4O

bu sonuclara göre augmentinBID200 verdi. 2x2
geçen ay da wbc 22 cıkmıstı. yıne antıbıyotık kullandık. bu kadar sık enfeksiyon geçirmesinin sebebi ne olabılır kadir bey? doktor bağısıklık sıstemıne baglı bır hastalık belırtısı de olabılır dedı. olabılır mı böyle bişey?
bır de bazı kulak enfeksıyonları bakılarak anlasılmaz bir daha olursa kulak burun bogaz bölümüne goturun ıyıce bır tetkık yaptırın dedı. sizin de düşncelerinizi öğrenebılır mıyım. teşekkur ederım.

Düzenleyen utkum08 - 19 Şub 2010 Saat 21:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2010 Saat 13:25
Niye Augmentin 200 den 2x2 ölçek veriyorsunda, Augmentin 400 den 2x1 ölçek vermiyorsun?? Doğru, antibiyotik gerekiyor... Sık hasta olmaması için, insan temasının azalması lazım..Bağışık sistemi ile filan uğraşmayın..."- bazı kulak enfeksiyonları bakarak anlaşılmaz-" ise, KBB doktoru niye ve neye bakacak??? Enfeksiyonların hepsini ben anlıyorum...
Yukarı Dön
utkum08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2010 Saat 13:31
evet dil üzerinde beyaz bir tabaka var. Augmentin 200 2x1 veriyorum. öğlen içtiğini bir saat sonra sümüklü balgam şeklinde çıkardı. ara ara göğsünde hırıltı da var. azar azar veriyordum surubu. bir saatte etki etmiş midir yoksa tekrar mı vermeliyim? bu arada bu enfeksiyonda da ateşi düşürmemenin bir faydası olur mu?
son olarak bugun 6. ayımızı doldurduk yarın aşımız var. ateşli oldugu ıcın erteleyelım mı? teşekkürler

Düzenleyen utkum08 - 21 Şub 2010 Saat 14:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2010 Saat 15:53
Azar azar vermenizin hiçbir sakıncası yok.. Ateş düşürmek, hiçbir hastalıkta size yarar sağlamaz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 22 Şub 2010 Saat 12:55
Yukarı Dön
utkum08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2010 Saat 16:03
-peki aşısını yaptıralım mı yarın? ateşi geçene kadar bekleyelım mi?
-hastanede ne enfeksiyonu oldugunu anlamadılar. kulagı temızdı ıdrar tahlılınde de bişey cıkmadı. bogaz enfeksiyonu olabılır mı?
-bu arada Augmentin'i ne kadar kullanalım bi arkadasım eger antibiyotiği bitene kadar kullanmazsak bir sonraki hastalıgında aynı antibiyotiğin işe yaramayacagını söyledi var mı böyle bir şey?
pazar günü bile bize cevap veriyorsunuz ya kadir bey şaşırıyorum çok teşekkürler çok seviyorum sizi. iyi çalışmalar

Düzenleyen utkum08 - 23 Şub 2010 Saat 01:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2010 Saat 10:41
1-Tıbben yapılmasında bir sakınca yokturda, bizim memlekette biraz garipsiyorlar...
2-Grip olabilir...
3- Ateşi düştükten sonra antibiyotiğe devam etmenizin bir anlamı yoktur... O dedikleri, "Verem" tedavisi için geçerli...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.