Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Nida
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
|
Konu: et ve süt Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 13:51 |
Kadir bey
Annem ısrarla sormamı istedi.
Kızım kutu sütü tek başına pek içmiyor. Kırmızı et ve köfte, tavuk balık gibi yemeklerle birlikte içiyor. Bunun bir sakıncası var mı?
çok çok teşekkür ederim.
Nida
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118326
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 19:01 |
Yoooo,, niye olsunki?? Kendisi yoğurtlu kebabı göçürürken bir şeymi oluyor...
|
 |
hbo_ipek
Üye
Puanlar: 110
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 19:45 |
 Çok güldüm cevabınıza
Peki, muhalif bir soru da ben ileteyim: Sizin "Ihlamurun, nane-limon un bir faydası olmaz, fayda göstermesi kaynar içilen suyun sıcaklıgındandır" deyişinizi bir büyüğümüze ilettim, dedi ki "Madem öyle, midemizi üşüttüğümüzde (bkz. mide üşümesi  ) ağzımız kokuyor, sabah akşam çay içiyoruz, neden çay içince iyi gelmiyor da nane-limon içince iyi geliyor?"
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 20:00 |
Nane-limon, mide rahatsızlıklarında tahammül edebildiğimiz ve kaynar suyu rahat içebildiğimiz bir karışımdır.. İyi gelen gene kaynar suyun sıcaklığıdır.... Dikkat ederseniz, "iyi gelir" diye içirilen bütün sıvılar ( tavuk suyu çorba, ıhlamur, nane-limon, sahlep, kuşburnu ) hep sıcak tüketilen gıdalardır... Bunların soğuk tüketilmesi hiçbir işe yaramaz... Madem büyüğünüzün böyle bir iddiası var, o zaman "Nane-limonu" ılık veya soğuk içsin bakalım iyi gelecekmi???
|
 |
Nida
Katılımcı Üye
Puanlar: 178
|
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 13:39 |
Teşekkür ederim Kadir bey,
ben demir konusu için sormuştum ama dün eski e-maillerde cevabı buldum.
iyiki varsınız ve esprilisiniz.
Nida
|
 |
utkum08
Üye
Puanlar: 26
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 20:28 |
ben de hiçbir zaman ne nane limon ne ıhlamurun iyileştirdiğini görmedim.
peki bebeklerımızın grip olduklarında bal limon tavsiye ediyorsunuz. yanılmıyorsam
grip tedavisinde c vitamininin etkisizliğinden bahsetmiştiniz. balın
veya pekmezin tedavi ve besleyici olmadıgından da... çelişkiye düşüyorum ister istemez. bal limonun grıp ıcın nasıl bir etkisi olabılır? ya da bu grip olan
bebeklerımız için ilaç kullanmadıgımızda çaresiz hissettiğimizden bizi teskin etme yönteminiz mi ? sevgiler..
|
 |
elif2
Katılımcı Üye
Puanlar: 352
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 10:02 |
Doktorumuzun yazılarını dikkatli okuyunuz,bal limon u doktorumuz boğazları yumuşatıp öksürüğe iyi geldiği için tavsiye ediyor.
Hocamıza SAYGILAR,
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 14:31 |
Öksürük için tavsiye ettiğimiz limon, zencefil ve karabiber, boğazda ufak çaplı bir tahriş yapıyor, bunun sonucunda cıkan ifrazat, öksürüğün etkisini arttırıyor, çocuk çok öksürmek zorunda kalmıyor... Bunu ilk ortaya atan doktorun şöyle bir gözlemi olmuş, kendi çocuğunu gece öksürük krizi tuttuğunda, kusuyor ve kusar kusmaz öksürük şıp diye kesiliyor... Burada etkili olan unsur, mide asiti dir, bu limonda o şekilde ufak bir tahriş yaparak, öksürüğü azaltıyor..Tabii zencefil ve karabiber büyükler için..
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 12 Mar 2010 Saat 14:32
|
 |