Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KIZIM MEMEYI REDDEDIYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKIZIM MEMEYI REDDEDIYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hafsa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 165
Mesajın Direkt Linki Konu: KIZIM MEMEYI REDDEDIYOR
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 20:42

merhaba hocam  kızım 15 agustos dogumlu 2 bucuk ayından berı emmek ıstemıyor once zorla emzırebılıyordum suan  ımkansız dıslerıde cıktı hem ısırıyor hem aglıyor 4 gun  sonra 7 aylık olucak ama emzırmeme ımkan yok ne yapmalıyım dr umuz eklere gecırdı ek vermelımıyım ne olur yardımcı olun ne yapmalıyım sımdıden cok tesekkur ederım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 10:22
Acaba gereksiz yeremi zorluyorsunuz, boyu, kilosu nasıl??  Eğer hiç ek gıda vermediniz ise, normal olabilir.
Yukarı Dön
hafsa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 12:20
hocam oncelıkle cevabınız ıcın cok tesekkur ederım.zorladıgımı dusunmuyorum cunku eger ben emzırmezsem 7 saat bıle beklıyor ellerını yakalarını emıyor ama meme ıstemıyor bıberon almıyor sutumu sagıp denedım olmadı.ek gıda bıze sebze corbası ,yogurt ,meyve, kasık maması, tahıllı mama bunlara baslamamızı soyledı doktorumuz ama bana cok fazla geldı 150 -200cc arası yedırın  dedı ama ben sadece sebze corbası verıyorum suan hepsı cok fazla zaten tahıllı mamayı sevmedı bırde eklere baslayınca cocuk emmemek ıcın daha cok dırenıyor sımdı oglen corba verıyorum 80cc kadar.hocam cok uzun oldu ama cok bunaldım yardıma ıhtıyacım var .gelısımı ıyı cok hızlı kılo aldı ama suan artık durdu
suankı kılo 8790 ve boy 69 cm ama bu kac aydır  aynı gıbı bırden durakladı buyumesı .ılk aylar kadar almıcagını artık bılıyorum ama bırdende durmazkı buyume .doktorumuzda sımdıye kadar kılosu cok ıyı oldugu ıcın onemsemedı zorlayarak emzırın dedı ama suanda eklere gecın baska care yok dedı
2 ogun ek gıda vermeye baslamıstım cocugun kakası sert ve top gıbı azıcık oldu sut ıhtıyacını nerden karsılayacak sımdı bır ogun ek verıyorum sebze corbası hocam tavsıyelerınızı beklıyorum durumu detaylı ızah etmek ıstedım cok uzun oldu vaktınızı  ayırdıgınız ıcın cok tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 13:51
11 aylık çocuk cesametinde... Sebze çorbaları ile uğraşmayın, eski maillere bakın.
Yukarı Dön
hafsa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 14:43
hocam eskı maillerınızden yanlıs anlamadıysam cıkardıgım sonuc once emzırıp bebek odymadı veya yerı varsa ek gıda ogunlere uygun verılmelı.yanı sabah emzırdıkten sonra kahvaltı yapması,yıne oglen evde pısen yemekten emzırme sonrası verılmesı uygun.bırde bıze muhakkak gunluk tahıllı mamalar yenmesı gerektıgı ekmek ıhtıyacını burdan karsılaması gerektıgı soylendı bununla ılgılıde aydınlatırsanız cok sevınırım .hocam  kakasının suan katı ve az top top olması katı gıdalardanmı yoksa beslenemedıgınımı gosterıyor bu husuta bıraz kafam karıstı .sımdıden cok tesekkur ederım

Düzenleyen hafsa - 12 Mar 2010 Saat 14:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 11:39
Anne memesi öncelikle verilecek, yetmeyen kısmı, süt ve sütlü gıdalar ile tamamlanacak.. Pirinç, patates, muz ve elma kabız yapar, önce bunları kesin, düzelince azdan başlayın.. Hangisinin hangi miktarda kabız yaptığını öğrenin.. Acaba, az top-top kaka yapması az yediğindenmi? Arttırabilirseniz ek gıdaları arttırın. Şeker ve yağını arttırmakta işe yarar..Tahıll mamalar çok şart değil, "tam buğday" ekmeği de aynı işi görür.. Yemeklerine, çorbalarına azar azar doğrayabilirsiniz..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Mar 2010 Saat 11:40
Yukarı Dön
hafsa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 12:46
pekı hocam hemen denemeye baslıcam cok tesekkur edıyorum.
Yukarı Dön
hafsa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2010 Saat 09:50
hocam merhaba;kızım felaket sekılde kusmaya basladı 35 gunlukkende baslamıstı daha yenı yenı kusmalar azalmıstı cok nadıren kusuyordu ama cok yogun sekılde hortum gıbı bırden kusardı.sımdı tekrar ne yıyorsa kusuyor 2 kasık yese kat kat fazlasını kusuyor oguruyor aksama kadar her ogunde yıne kusmaya basladı zaten dogrudurust yemıyor zorla ufacık bır seyı yedırmem tam 1 saat suruyor zaten sımdıde daha yemek bıtmeden kusuyor.doktorumuz sımdıye kadar bı ıdrar tahlılı yaptı oda normal cıktı hocam ne yapmamı onerırsınız ınanınkı aksama kadar yedır kustu ustunu degıs  seklınde gunum gecıyor.

Düzenleyen hafsa - 18 Mar 2010 Saat 09:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.