Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sorular(gelişim,çocuk felci aşısı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsorular(gelişim,çocuk felci aşısı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: sorular(gelişim,çocuk felci aşısı)
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 01:03
hocam merhabalar

oğlum 18 aylık oldu ve son aşısını yaptırdık sağlık ocağında..ağızdan çocuk felci aşısıda yapıldı. 26 sında aşı oldu.o günden beride ateş( ki normaldir yan etki) ve ishal var fena halde..hatta ishal öyle bir pişik yaptı ki ben oğlumu rota ishalinde bile böyle pişik olarak görmedim. bu da aşıdan olabilir mi?
yoksa aşıyla ilgisi yok sadece mikrop kapmış olabilir mi?

hocam bir iki soru daha kafamı kurcalıyor.çok zamanınızı alıyorum özür dilerim ama yanıtlarsanız çok sevinirim..

1- kilo 11,400 boy 82 cm çıktı.sağlık ocağındakiler boyunun çok iyi ama kilosunun boyuna oranla çok düşük kaldığını söylediler. doğru mudur? hatta bu yüzden 1 ay boyunca bir yaş üstü mamalarından vermemi önerdiler..kilosunu arttırmam için..ben pek takmıyordum kilosunu çünkü çok aktif bir çocuk ama öyle bir anlatma şekilleri vardı ki insanın kafası karışıyor.ben sizinde oğlum hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum..(persentil hesaplamada da boy kilo orantısı düşük çıkıyor)

2-hocam son olarak ağızdan yapılan çocuk felci aşısını nette biraz araştırdım..bazı dr.lar gerekli değil zaten karmada var yan etkisi çok diyor.bazıları ise gerekli olduğunu çünkü ağızdan verilen aşının canlı aşı ve bağışıklılığının daha kuvvetli olduğunu söylüyor. ama ben yine de sizin bu aşı hakkında ki görüşünüzü merak ediyorum..birde bu aşı bir defa mı ağızdan yapılıyor?

hocam öncelikle bu kadar uzattığım ve vaktinizi alığım için özür dilerim..ayrıca yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120471
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 11:14
1- Çok önemli bir eksiği yok, o yaştaki çocuk hala mama mı yiyor??? Günde bir defa evde pişen etli sebze yemeğinden verin, gerisi hep süt ve süt mamülü olsun... Fazla abur-cubur vermeyin..Süt en az 500ml, olmalı.
2- Sağlık ocaklarının böyle bir uygulaması var, ben yapmıyorum...
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 14:13
hocam mama vermiyorum..anne sütünü 8 aya kadar zorla aldı. arada mama veriyordum  ama sizinle tanışınca mamayı tamamen bırakıp süte geçtim.

sabah kahvaltısında: yumurta(bazen bıldırcın yumurtası olarak büyüklerin zorlamasıyla).krem peynir (içinde tereyağı var diye tercih ediyorum), bal,kaymak, süt, bebe bisküvisi 1-2 tane ve bebe ekmeği püre şeklinde veriyorum. püre yapmasam diliyle itip çıkarıyor..
saat 12.00 gibi: 1 biberon süt yine 1-2 bisküviyle
saat 15,00 gibi (uyandığında): tavuk yada etli çorbasını yediriyorum..
saat 17,30-18,00 gibi yine süt
saat 21,00 civarı sulu yemek varsa suyuna ekmek doğrayarak veriyorum yada pilav makarna varsa yoğurt katıp veriyorum..
meyve pek yemiyor zorla 1-2 ısırık fazla zorlarsam yiyecek konusunda hemen kusmaya çalışıyor.. o yüzden günde 1 defa minadex şurup veriyorum.
saat 22,30 gibi yatıyor akşam fazla yememişse yine süt veriyorum
ve en son gece 1,00 de sütünü veriyorum.sabah kahvaltıya kadar bişey yok..
 hocam yeme sistemindemi yanlışlık yapıyorum acaba??

sağlık ocağında yeme sistemini anlattığımda bu kadar yemesine rağmen kilo almadığı için ilave mama önerdiler.ama ben kullanmayı düşünmüyorum..çok hareketli olduğu için kilo almadığını düşünüyorum.birde son 1 aydır ishalden kurtulamadık..tam iyileşti derken yine ishal oldu :(

saygılar..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 11:03
Etli sebzenin kendisini(suyuna ekmek değil) yesin ve gerisi hep süt, süt mamülü olsun. Günde "1 tane" bıldırcın yumurtası, hiçbir halta yaramaz... Boşuna böyle işlerle uğraşmayın, ya 5-6 tane yedirin, (lüzumsuz yere, pahalıya gelir) veya doğru dürüst bir tavuk yumurtası yedirin..Bal ve kaymak miktarlarını az tutun, sadece lezzet verecek kadar verin..
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 16:17
hocam yine ben Embarrassed
bal ve kaymağı dediğiniz gibi çok az veriyorum lezzet versin diye bıldırcın yumurtasını bırakacağım artık sadece tavuk yumurtası vereceğim..

hocam, bir sorunumuz daha var..mert ishal ve ateşi atlattı çok şükür ama öksürük ve burun akıntısı başladı şimdide..

18 aylık ve ben bu aya kadar 1 defa olsun öksürdüğünü duymamışımdır.ama dün gece çok fena oldu..öksürürken nefesi kesildi morardı resmen..bir kaç defa oldu zor nefes aldı ve hemen ağlamaya başladı.bugün de tekrarlayınca dr.a götürdük. antibiyotik ve actifed adlı bi şurup verdi..antibiyotiği almadım.şurubu aldım ama vermedim ..size danışmadan vermek istemedim. ilacın prospektüsünde burun açıcı ve akıntıyı durdurucu etkisi olduğu yazıyor.

(muayene sonucunda boğazında kızarıklık olduğu ciğerlerinde hiçbir sorun olmadığı söylendi.soğuk algınlığı denildi.)

actifed adlı ilaç hakkında görüşünüzü alabilirmiyim sizce vereyim mi?(sabah akşam tok verilecekmiş)

saygılar

Düzenleyen mell - 31 Mar 2010 Saat 19:08
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2010 Saat 11:13
Soğuk algınlığı ilacı veya öksürük ilacı diye satılan hiçbir ilacı çocuğunuza vermeyin...Eski maillere bakın, yeterli olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.