|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ckolanci ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Gönderim Zamanı: 14 Kas 2007 Saat 12:24 |
Merhaba Benal hanım,
Benim 26 Mart 2007 doğumlu bir kızım var, Defne. Şu an yaklaşık 7,5 aylık. 3 kilo 950 gram doğdu. 7. ay kontrolünde 9 kiloydu. Şu sıralar yaklaşık 9,5 kilo olmuştur.
![]() 5. ayının sonuna doğru ek besinlere başladık. Onun için hazırladığım tuzsuz çorba ve püreleri kesinlikle yemiyor. Kahvaltısında, yoğurt ve meyve pürelerinde sorun yaşamıyoruz. Muhallebi ve hazır mamaları da bir kaç kaşıktan sonra reddediyor. Bizim yemeklerimizi tuzunu azaltarak pişirip, salça da eklemeden vermeye başladım. Çok beğenmese de bir miktar kabul ediyor. Az tuzlu yemesinin sakıncası var mı?
Bir de kızım için önerdiğiniz öğün sayısı ve aralıkları nasıl olmalı?
Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.
|
|
Defne'nin onu çok seven annesi
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
![]() |
Merhaba...
Bir yaşından önce yemeklerinin tuzsuz olması gerekir. Tuzlu yedirmeyin ve bol bol su içirin... Bebeğinizin kilosu çok ileride olduğu için size iştahsızlık olarak yansıyan bir durum yaşıyorsunuz. Yediği kadardan fazlası için ısrar etmeyin. İştah vücudun ihtiyacı ile belirlenir. Bir süre sonra tepki geliştirirse bu kadarını da yediremezsiniz. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
ckolanci ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() |
Hocam tekrar merhaba,
Hızlı yanıtınız için minnettarım. Ben de doktorum, Biyokimya ihtisasım var. Şu sıralar kızıma bakmak için işten ayrıldım. Beslenme konusunu gerçekten kafama takıyorum. Bazı şeyleri bilmesem dah rahat mı olurdum acaba diye düşünmeden edemiyorum. Demir eksikliği olmaması için kırmızı et tüketmesi gerektiğini biliyorum. Konstipe olmaması için de sebze. Ancak kıymalı olarak hazırladığım sebze çorbalarını kabul etmiyor. Eti teflonda pişirerek veya haşlayıp, elimde liflerine ayırarak verirsem, fındık kadar tüketiyor. Bu şekilde vermeye devam edebilirmiyim?
Bir de beslenme sıklığı ile ilgili öneride bulunabilir misiniz? Şu an sabah 09.00-10.00 gibi kahvaltısını alıyor. Öğlen 12.00-13.00 gibi yukarıda anlattığım gibi et ve yanında biraz çorba(yoğurt çorbası veya tarhana) ve bazen ayran veriyorum. 16.00 civarında meyve püresi, 18.00 gibi de yoğurt veriyorum. Sabah ve öğleden sonra uykularına yatmadan önce de emmek istiyor. Zaten 1-2 dakika emip bırakıyor. Gece ve sabah uyandığında da emziriyorum. Sizce uygun bir program mı?
Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar.
|
|
Defne'nin onu çok seven annesi
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
![]() |
Merhaba...
1. Eti yağsız dana kıynası ve üç defa çekilmiş olarak kullanın. Biraz zor ama eti biraz su içinde sürekli karıştırarak suyunu çektirin, kum gibi dağılmasını sağlayın. Sebze püresinin veya çorbasının içine tel süzgeçten geçirerek kullanın. Homojen pütürler çocuk tarafından daha kolay kabul ediliyor.
2. Bebk kaç aylık bilemiyorum, ama üç ana ve iki ara öğün ritmi genellikle uygundur. Ara öğünlede miktar az olmalı ve sıvı besinler tercih edilmeli ki sonraki öğünde bebeğin karnı tok olmasın.
www.istahsizcocuk.com benim sitem. Beslenme ile ilgili aklınıza takılanlar için iyi bir kaynak olabilir. Sevgiler...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|