Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGece beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Konu: Gece beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2010 Saat 13:49

Merhaba Dooktor bey, 8,5 aylık oglum çok iştahl ıbir çocuk değil ve kilosu da oldukça az. Şu anda 7,5 kg civarında maalesef. Ama boyu 90 persentilde oldugu için doktor sorun etmememi söyledi.

Oglum akşamları 20:00 civarında uyuyor, ondan önce de en son saat 18:00 civarında irmikle hazırladıgım muhallebiyi yiyor (daha geç saatte uykusu geldigi için yemiyor). Daha sonra sabaha kadar bir şey yemiyor. Gece bazen uyanıyor o zaman emziriyorum ama sütüm artık çok az. Gece uyandıgı takdirde ona inek sütü ve/veya mama vermeli miyim? Biberon almadıgı için kaşıkla veriyorum. Gece yarısı da kaşıkla verirsem uykusu iyice dagılır diye endişe ediyorum. Siz ne önerirsiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119746
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2010 Saat 12:25
Kilosu az..Su yerine dahi, her fırsatta (gece dahil) süt içirin. Mamalara gerek yok..Biberon veya bardak deneyebilirsiniz..  
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2010 Saat 11:06

Merhaba Kadir Bey,

Su yerine süt vermeyi deniyorum ama oglum süt içmeyi kesinlikle reddediyor. Hatta evde yaptıgım muhallebi, bebe bisküvisi, peynir, ceviz, süt ile hazırladıgım kahvaltıyı da reddediyor. Nasıl besleyecegimi şaşırdım. Bir tek ev yapımı yogurdu içine pekmez katınca yiyor süt ürünü olarak. (laktoz alerjisi tahlili yapılmıştı, negatif çıkmıştı)
Zaten hazır mamayı da sevmedi. Benim de sütüm artık çok çok az. En çok sebze, balık gibi bizlerin yediği yemekleri yemekten zevk alıyor. Ama onlar süt kadar onun ihtiyacını karşılar mı bilemiyorum. Ne yapmalıyım, nasıl beslemeliyim. Kilo sorunu gittikçe büyüsün istemiyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2010 Saat 11:51
Bu yaşlarda "Laktoz" allerjisi olmaz, sonradan çıkar. Sütü soğuk verin, yoğurt ve peyniri de sütten sayıyoruz... Etli gıdaları almasında bir zarar yok. Hiç süt içiremiyorsa, yemeklerin üstüne tatlı niyetine "dondurma" ver.
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2010 Saat 12:10

Sütü zaten soguk veriyorum ama ilgisini çekmiyor pek :) Bakalım dondurma çekecek mi, tatlı yemeyi sevmiyor da...

Peki akşamları da muhallebi yemese, öglen yediği gibi etli sebze yemegi yese, sabahları da normal kahvaltı yapsa bulamaç yemek yerine olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2010 Saat 11:05
Günlük "kalsiyum" miktarı çok mühim, 500ml. nin altına inmeyin. Yemek 1 öğün bile yeter.. Muhallebi, yoğurt, kahvaltıya ilave ettiğin süt, hepsi toplama girer...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.