Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burunda hırıltı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburunda hırıltı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: burunda hırıltı...
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2010 Saat 12:01
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 27 aylık,
Dün öğlende uyurken incecik ve çok alşam sesle ıslık gibi birşey duydum kızımdan,sonra bu sabaha kalktığında da bir ses vardı.Pek hırıldı gibi değil ama göğsünden mi geliyor? boğazında balgam mı var? burnundanmı anlayamadım emerkende oldu sanırım burnundan diye düşündüm bir ifrazat kurumuş olabilirmi diye baktım yoktu. Neden olabilir? Geçen hafta ve ondan önceki hafta birkaç saat burnu akıp durmuştu içe akmış olabilir mi? Kızımın keyfi yerinde öksürük ateş yok,Daha doğrusu öksürük çok nadir koşup oynayınca bazen çok hafif oluyor.Kısa normal bir öksürük sanki boğazına tükürüğü kaçmış gibi. Endişelenecek birşey var mıdır? (Burnuna bir şey sokmuş olabilir mi? öyle olsa emebilir miydi?)

Allerjik olabilir mi? Küçükken gözlerini çok kaşıyordu ve göz altlarında kızarıklıklar ve küçük noktacıklar oluyordu.Doktorumuz atopik bünyeli dedi bir kaç ay zyrtec şurup kullanmıştık sonra sizin yazlarınız okuyunca kesmiştim ben arada yine oluyor göz altları kızarıyor ve küçücük sivilce gibi noktacıklar oluyor? nedendir bilmiyorum.Çok sık kulakları ve boğazları kızarık diyordu ve AB veriyordu.Doktorumuz dikkat edin ileride atopik bünyeli çocuklar astıma meyilli oluyor demişti.Şimdi  korkuyorum.Bu hırıltı gibi sesi duyuncada iyice endişelendim.

Uzun oldu ama affınıza sığınıyorum.Teşekkür ederim.saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 10:38
Burun deliklerini kapatıp, o sesi tekrar dinleyin, duyarsanız, akciğerlerden, ses kayboldu ise, burundan geliyor demektir. Eğer ses, "nefes VERİRKEN" oluyorsa, allerjik olabilir, Bricanyl şurup 3x1/2 ölçek başlayın, duruma göre devam edersiniz.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 10:47
Kadir Bey ,
Emerken çok oluyor sanki burnunda koyu kıvamlı bir akıntı var gibi su gibi akıntı olmadan koyulaşması normal midir? Geçen gün parkta oynarken.komşunun 6 yaşındaki kızı kızımın yanına geldi ve birlikte oynadılar dikkat ettimki kızın burnu akıyordu.Sorduğumda bronşit oldum yeni geçti falan dedi burun akıntısı vardı.Tabi 6 yaşındaki kızın yeni geçti 4 gün falan oldu demesi ne kadar doğru bilmiyorum kaç gün olmuş geçeli kesin değil yani.Ondan virüs bulaştı ise tehlikeli olabilirmi bu burundaki koyu akıntı.Ateş yok ,öksürük yok,burun akıntısı yok ama uyurken emerken koyu burun hırıltısı geliyor bol bol hypomer sıkıyorum.Tekrar teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 12:26
Virüs bulaştığında en az 1 hafta sonra arazlar başlar.Parktaki kız masum....  Akıntının koyulaşması, grib'in sonuna geldiğinizi gösterir. Havalar ısındığından, hafif nezlelerin ilk safhalarını farketmeyebilirsiniz. Belliki o kızda bronşit değil, grip geçirmiş, sonuna gelmiş.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 17:48
Merhaba Kadir Bey,
Başka bir şikayeti yok allaha şükür hafif hafif arada öksürüğü vardı.Ballı limon yaptım geçti.Ama 10-11 gün olmasına rağmen hala sanki arada tıkanık gibi bir ses duyuluyor.Ayrıca özellikle dışarı çıktığımızda ,uyuduğunda yada koşturup terlediğinde burnunun sadece sol deliğinden akıntı oluyor normalde nefes alırken sorun yok.birde bu burun hırıltısı ,Burun tıkanıklığının uzun olması normal midir? Teşekkür ederim.Cold-mixede geceleri aksatmadan devam ediyoruz.

Ayrıca okyanus spreyi burnunu çok kurutuyor sanırım.Doktorumuz Zararı olmaz gerektiği kadar araları 30 dk olmak koşulu ile istediğiniz kadar kullanabilirsiniz demişti.Ben ilk akıntı olduğu zaman 5-6 kere günde sıkmıştım şimdi 2-3 kere falan sıkıyorum normal midir? fazla kullandığımızda oldu.Herhangi bir kalıcı zararı olmuş mudur? 

Tekrar teşekkür ederim.Saygılarımla....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:18
Serum fiz. nin fazla kullanımı diye bir şey yok, korkmayın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.