Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım kilo alsın :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım kilo alsın :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım kilo alsın :(
    Gönderim Zamanı: 10 May 2010 Saat 23:08
  Merhaba Kadir Bey,
5 ay 1 hftalık kızımın en son kontrolünde 400gr kadar aldığından doktorumuz ek besinlere yavaş yavaş başlamamızı tavsiye etti. Kızım 4170 gr doğdu şu an 7450gr. Bir bebeğin 6. ayda doğum kilosunun 2 katına çıkması gerekir deniliyor ama kızım muhtemelen tamamlamıycak 6 aylık kilosunu.Doktorumuz birde minadex fer verdi.Ben acd3 ve zymaflour kullandım şimdiye kadar.Bir haftadırda ek besinleri denemeye başladık ama ne doğru dürüst emiyor ne de ek besinlere hevesli.Aynı zaman 1 dişi çıktı şimdi 2. çıkmak üzere.Acaba bundan dolayımı iştahsız.Kafaya takmayayım diyorum ama günümüzün takıntılı annelerinden biri olmaya adayım galiba. İştahını açacak herhangi bir damla varmı, çünkü doğduğundan beri sadece 1 ay 1kilo aldı onun dışında hep 500 gr civarı kilo aldı.Başka bir rahatsızlığı yoktur değilmi?Biraz uzun oldu ama cevabınız benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 03:32
Doktor mudahalesini gerekirecek durum, 2 ay ust-uste hic kilo alamamasi durumudur. Sizin cocugunuzun durumu normal olabilir. Eger cocuk hayatindan memnun ise, fazla karismayin...
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 18:04

Hocam, keşke sizin hastanız olsaydık.Ama maalesef burda sizin gibi doktorlara rastlamak zor.

Siz izinli olduğunuz için kızımın iştahsızlık sorunu için yeni bir doktora gittik. Oda iştahsızlığının sebep olabileceği hastalıkları tek tek tahlillerle elememiz gerektiğini bişey çıkmazsa da genetik olabileceğini soyledi(Bu arada eşimde bende 1.75in üzerine bebekliğimizde de gayet iştahlı çocuklarmışız)
  Soz konusu  hastalıklar iye, laktoz intoleransı ve bobreküstü bezlerinde problem.
İdrar tetkikini yaptırdık.Sonucumuz;
Üreyen bakteri:100000+coloni gram negatif(-) bacil
İdrar mikroskobisi
Lokosit bol
epitel hücre 15-20
nitrit negatif
Doktorumuz kızımın iye olduğunu soyledi ve bactirim süspansiyon 2*3/4 piyeloseptyl 3*1/2 verdi.
Nitrit negatif olduğu için iye konusunda şüpheliyim ne dersiniz?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 20:02
Kesinlikle '''dumen'''............Olacak sey degil.Sanki cocuk kandiriyorlar...Ilaclarin hicbirine gerek yok. Cocugunuzun diyeti; sut ve et agirlikli olsun yeter...
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 23:03
 Hocam,
  Bebeğim anne sütü alıyor henüz hiç et vermedim.7. ayında başlarım diye düşünüyorum.
Birde bebeğim günde 3 hatta bazen 4 kere çok cıvık kaka yapıyor sanki yeni doğmuş bebek gibi.
Miktarı da çok.Yedikleri hiç sindirilmiyor gibi geliyor.Acaba sindirim sistemi ile ilgili bir sıkıntı olabilirmi yada laktoz intoleransı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 20:33
Bu yaslarda laktoz entoleransi olmaz..Cok yedigi icin rahatsiz oluyor ve bu sekilde kaka yapiyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.