merhabalar dr bey.6 ay 10 günlük kızım var.
37. haftada doğum,ağlama krizleri,4. ayda memeyi reddetme ve uykuda emzirerek 6 ayı sadece anne sütü ile bulma derken sonunda ek gıdalara geçme çabasına başladık.
iştahsız bir bebek,anne sütünü bile reddediyor ve bana göre minimum 30-50 cc,maksimum yani iştahlı emdiğinde de 80-120 cc ancak alıyor her bir öğünde.6 -7 öğün bir günde en fazla.8 gündür ek gıda denemelerimiz oldu,önce kutu sütlerden denedim dediğiniz gibi,4-5 gün.en fazla 50 ccye çıkabildik.sonra kahvaltı,yoğut,muhallebi denemelerimiz oldu.ilk 2-3 gün kahvaltıya çok tepki göstermezken sonra diliyle hep geri itti ve kustu.sanırım yumurtadan hoşlanmıyor.yumurta yemese olur mu?yoğurt,muhallebi,meyve püresi,kabaklı sütlü pirinçli çorba falan deniyorum,hiç hoşlanmıyor.ne yapayım,ara mı vereyim denemeye,ya da ne yapayım?
günde en az 500 cc süt deniyor.ama benim kızım bunu bence tamamlamıyor ve ileride de bu böyle olacak gibi.bunun hesabını yapmaktan yoruldum.zaten küçük doğmuştu(2750 gr,47.5 cm),üstüne bir de iştahsızlığı onu büyütemiyeceğim,az beslenirse yeterince gelişemiyecek endişemi arttırdı.kilosu 6700 şu an,akranlarına göre oldukça az,boyu ise 68 cm.boyu beni rahatlatıyor.işin aslı görüntüsü de hiç cılız değil,oldukça sağlıklı.ne düşünmeliyim bilemiyorum.ne olur yardım edin.
|