Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - günde 500 ml olmuyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgünde 500 ml olmuyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: günde 500 ml olmuyor
    Gönderim Zamanı: 29 May 2010 Saat 16:48
merhabalar dr bey.6 ay 10 günlük kızım var.

37. haftada doğum,ağlama krizleri,4. ayda memeyi reddetme ve uykuda emzirerek 6 ayı sadece anne sütü ile bulma derken sonunda ek gıdalara geçme çabasına başladık.

iştahsız bir bebek,anne sütünü bile reddediyor ve bana göre minimum 30-50 cc,maksimum yani iştahlı emdiğinde de 80-120 cc ancak alıyor her bir öğünde.6 -7 öğün bir günde en fazla.8 gündür ek gıda denemelerimiz oldu,önce kutu sütlerden denedim dediğiniz gibi,4-5 gün.en fazla 50 ccye çıkabildik.sonra kahvaltı,yoğut,muhallebi denemelerimiz oldu.ilk 2-3 gün kahvaltıya çok tepki göstermezken sonra diliyle hep geri itti ve kustu.sanırım yumurtadan hoşlanmıyor.yumurta yemese olur mu?yoğurt,muhallebi,meyve püresi,kabaklı sütlü pirinçli çorba falan deniyorum,hiç hoşlanmıyor.ne yapayım,ara mı vereyim denemeye,ya da ne yapayım?

günde en az 500 cc süt deniyor.ama benim kızım bunu bence tamamlamıyor ve ileride de bu böyle olacak gibi.bunun hesabını yapmaktan yoruldum.zaten küçük doğmuştu(2750 gr,47.5 cm),üstüne bir de iştahsızlığı onu büyütemiyeceğim,az beslenirse yeterince gelişemiyecek endişemi arttırdı.kilosu 6700 şu an,akranlarına göre oldukça az,boyu ise 68 cm.boyu beni rahatlatıyor.işin aslı görüntüsü de hiç cılız değil,oldukça sağlıklı.ne düşünmeliyim bilemiyorum.ne olur yardım edin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2010 Saat 06:26
Anne sutu az olsa bile hesap islerine girmeyin..Verebildiginiz kadar sutu verin, hesap yapmaya anne sutu sifirlandiktan sonra baslariz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.