Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
omerasaf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 00:25
Merhaba Dr. Bey
Oğlum şu anda 3 aylık.40 günlükken öksürük şikayeti ile dr.a gittik. Gribe bağlı dedi ve ampisid şurup. bricanly şurup verdi. Günde 2 kere çay kaşığı ile. 4 gün sonra öksürük artmaya başladı kısa kısa 40 dk.ya varan kesintisiz öksürük nöbetleri başladı. Dr. oğlumun tıkalı olduğunu söyledi makine ile kendisi hava verdi. Bize de ampisid iğne 6 tane 1/2 olacak, ventolin şurup günde 2 kere çay kaşığı ile verdi. İğneler bitti ampisid şurubu da bitirdik dr a gittik. Halen öksürük vardi ventolin ve prospan verdi, öksürüğümüz kesildi. Bu arada ilaçları kullanmaya başlayınca ayağında titremeler başladı 10 saniye sürüyordu ben korktum,acaba bir tür nöbetmi diye ama beicanly nin yan etkilerinde titreme yazıyor olabilir dedim .Şimdi 3 aylık olduk ve öksürük geri geldi.İlk gün gitmemize rağmen dr. 3 tane novasef iğne 400 mg. oacak, ventolin ve prospan verdi.İğneler bitince  Sef şurup kullanacağız. Bricanly kullanmadığım halde ayakalarda titreme tekrar başladı. Acaba ventolin yapar mı, ilacı keseyim mi, kesersem nefes açıcı ne verebilirim. Bir de bu kadar antibiyotik kullandık bunları vücuttan atmak için ne verebilirim. Su verebilir miyim?
Şimdiden teşekkürler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 22:26
3 aylik cocuk icin cok tehlikeli ilaclar...Hem Grip deyip; hem antibiyotik ve astim ilaclari vermek cahillikten baska bir sey degil. Sonunda olan bebeklere oluyor, eski maillerin  okuyun...Sizin gibi cok kurban var...
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2010 Saat 16:30

bende 40 günlükken grip için antibiyotik kullandım. hala vicdan azabı duyuyorum. umarım kalıcı hasar vermez bu ilaçlar yavrularımıza. ama o an işte çaresizlikten cahillikten veriyoruz.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2010 Saat 21:37
Smile   Egitim sart.................
Yukarı Dön
omerasaf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 22:58

İyi de Dr. Bey bizim eğitimli olmamız yeterli mi? Alanlarımız farklı, çocuklarımız için dr. güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 01:54
Zaten bu sitenin gayeside bu...Size aynanin arka yuzunu gosteriyoruz, dusunmenizi ve soylenen her seye inanmamanizi saglamaya calisiyoruz. Bazi temel bilgilere sahip olursaniz, 1)cocuklariniz daha az hirpalanir 2) Daha az masraf yaparsiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.