Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OĞLUM gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOĞLUM gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilüfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: OĞLUM gelişim
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2010 Saat 02:34
Merhaba Doktor By,

4,5 yaşındaki oğlum doğduğundan bu yana iştahsız ve gelişimi yaşıtlarına göre geri giden bir çoçuk.Asıl benim sormak istediğim gaitada değişiklkler ve sıklıklar zaman zaman kabız gibi ve şekilli bu dönemde az çıkıyor kakaya ,genellikle sulu ve şekilsiz bu dönemdede kakaya 3 kere veya 4 kere çıkıyor ,geçende farkettim ara arada az mukuslu çıkıyor.Acaba sindirim sisteminde bir bozukluk söz konusu olabilirmi ,reflüsü olabilirmi , bunlar iştahsızlığa sebeb olabilirmi. Artı olarak bu kadar az yiyen bir çoçuğun bu kadar çok kakaya çıkması normalmi.Sizin fikirleriniz benim için çok önemli şayet siz gastrelojiye filan götürün derseniz götürecem.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119636
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2010 Saat 12:56
Kilo alımı iyi ise merak edilecek bir şey yok...
Yukarı Dön
nilüfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2010 Saat 15:14

Ah kadir bey ne kilo alımı ne boy uzaması nede yemesi iyi kendimce çözümler arıyorum acaba o mudur bumudur diye kısaca size şöyle yazıyım şu an kilosu 14 kg 93 cm ve 4,5 yaşında aylardır kilo almıyor desem yeri vardır.Ne olursunuz bana bir yol gösterin artık kafayı yiyecek durumdayım.

Yemesinide şöyle yazıyım sabah kahvaltımız yok onun yerine çorba ekmeksiz filan öğlen evde ne varsa  yarım tabak (sebze yemeği,dolma,makarna,pilav vs.)peşine 200 ml süt akşamda evdekilerden bazen bunları bile yemiyor desem yeri vardır.spraktini denedim çözüm olmadı.endokrine bile götürdüm sağlıklı dediler gönderdiler.Ben bu çoçuğa ne yapıyımda kilo alsın boyu uzasında yaşıtlarına ulaşsın ben fazla şey istemiyorum 1,90 olsunda demiyorum yaşıtlarına yakın olsun mesafeyi açmasın .DR.bey hakkınızı helal edin çok uzun tuttum ama çaresizlik işteCryCry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2010 Saat 12:42
Baya bir kilo ve boy eksiği var. Siz genede , Sipraktin sirop; günde 2x1 ölçek (5ml)  verin. 1 hafta kullanıp, 3 gün ara verin, gerekirse tekrarlayın.. İştahını açmasa bile uykusu artar, az hareket ettiğinden biraz et tutar...
Yukarı Dön
nilüfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 01:25

Hocam asıl soruma cevap vermediniz sizce bunla alakası varmıdır gelişiminin bana yol gösterirseniriz sevinirim.

4,5 yaşındaki oğlum doğduğundan bu yana iştahsız ve gelişimi yaşıtlarına göre geri giden bir çoçuk.Asıl benim sormak istediğim gaitada değişiklkler ve sıklıklar zaman zaman kabız gibi ve şekilli bu dönemde az çıkıyor kakaya ,genellikle sulu ve şekilsiz bu dönemdede kakaya 3 kere veya 4 kere çıkıyor ,geçende farkettim ara arada az mukuslu çıkıyor.Acaba sindirim sisteminde bir bozukluk söz konusu olabilirmi ,reflüsü olabilirmi , bunlar iştahsızlığa sebeb olabilirmi. Artı olarak bu kadar az yiyen bir çoçuğun bu kadar çok kakaya çıkması normalmi.Sizin fikirleriniz benim için çok önemli şayet siz gastrelojiye filan götürün derseniz götürecem.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 10:59
Reflüde barsak problemi olmaz, reflü ile alakası yok... Barsak bozukluğunda da kabızlık değil, bilakis, ishal, yağlı ve sümüksü gaita, sancı vardır. Sizinkisi biraz az yemekten kabız... Kabızlık iştahsızlığa sebep olmaz, ama iştahsızlık kabızlığa sebep olur... Tabii birde eski mailleri okumuş olmanız ve diyetteki, pirinç, patates,muz ve elmayı kesmiş olmanız gerekirdi.. Birde şeker ve yağ oranlarını arttırın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.