Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishalmi kabızmı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishalmi kabızmı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: ishalmi kabızmı?
    Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 13:36
merhaba Hocam,
2.5 aylık bir oğlum var. geceleri sadece anne sütüyle gündüz annesütü+mama ile besleniyor. 15-20 gün öncesine kadar günde 3-4 kez kaka yaparken birden düzen değişti. 3 gün boyunca yapmadı. o 3 gün boyunca sürekli ıkındı, ağrısından yüzünü tırmaladı. sonunda 1 kez yaptı ama kakası macun kıvamındaydı. hatta bez yetmedi sırtına bile taştı. bu seferde ishal oldu dedik doktora götürdük durumu anlattık. reflor verdi kullandık. ama hala 3 günde bir çok zorlanarak çok cıvık kaka yapıyor. şimdi çocuk kabızmı ishalmi yoksa bu durum normalmi bundan sonra böylemi olacak bir yol gösterirseniz sevinirim. ayrıca son olarak sormak istediğim gece bu kadar çok olan süt (çocuğun boğazına kaçıp öksürtecek kadar) gündüz neden her iki memeden ancak 50 cc çıkıyor? teşekkür ederim.

Yukarı Dön
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 17:36
Hocam ayrıca söylemeyi unuttum kakası çok kötü kokuyor. bu bir sorunun belirtisi olabilirmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:00
Reflor çok saçma olmuş... Çocuğunuz ne kabız, ne ishal. Anne sütü ile beslenen çocuklar, 4-5 günde bir kaka yapabilirler. Normaldir.
Yukarı Dön
plazma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:12
teşekkür ederim Hocam. Gerçi mama takviyeside alıyor ama dediğiniz gibi normal kabul etmek istiyorum bu durumu. Çünkü çok yıprandım üzüldüm. Birde süt miktarı ile ilgili sorum olmuştu. O konuda da müsait  olduğunuzda bilgi verebilirseniz sevinirm. Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:59
Anne sütünün miktarını ölçemediğimizden, gireni bilemediğimizden, çıkana bakıyoruz, cıvık, altın sarısı renkte kaka yaptığı sürece iyi besleniyor demektir. Aç kalırsa, kestane iriliğinde top gibi, sert kakalar yapar. (Bu sadece anne sütü alanlar için geçerli, pirinç, patatesi çok yiyen büyük çocuklarda da olabiliyor , onlarla karıştırmayın)... Çok yediğinde ise, altın sarısı renk, yeşile döner.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.