Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme ile ilgili sorular.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme ile ilgili sorular.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme ile ilgili sorular.
    Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 01:02
Hocam tekrar merhabalar.
Uyumadığı zamanlarda hep ağlayan çok ama çok gazlı hatta kolik kızım 45 günlük oldu. Star

Size emzirme ile birkaç sorum olacaktı.

(Bilgi vermek gerekirse doğum kilomuz 3710 gr ve şimdi 4470 gr Sadece anne sütü ile besliyorum.)

- Emzirirken 3-4 dakikadan sonra şehvetle emen kızım memeden kendini itiyor ve memeyi ağzına çıkartıp bırakarak emmeye devam ediyor ama bir de bağıra bağıra yapıyor bunu. İkinci göğüse geçiriyorum. Sonra daha faydalı olan son sütü vermek için yeniden diğerine geçiriyorum ısrarla emziriyorum ama eh işte emiyor... Bu doğru mudur ya da bu sorunu nasıl çözerim? Çünkü anne sütü konusunda kararlı bir anneyim.Smile
- Bazen göğsümde süt oluyor gece geç yattığımda ve kızım uyanmadığından makina ile sağıyorum ve emzirirken veya sağarken diğer göğsümden akan sütü de biriktiriyorumSmile derin dondurucuya atıyorum. Bu sütleri sütüm çok yetmediğini düşündüğümde şırınga ile ya da bebek antibiyotiklerinden çıkan bir şırınga ile veriyorum. Sizce bu uygulamam doğru mu ve şekilde doyururken rahatlığa mı alıştı da beni emerken sinirleniyor az geliyor diye? Ama biberonla hiç vermedim. Hatta biberonumuz bile yok.
- Gece uyandırıp emzirmeye kaldırsam hepsini ememeden uyuyakalıyor ve ben de sağmayı tercih ediyorum. Anne sütünün değerini biliyorum ve sütümün azalmasından hep endişe ediyorum. Bu konudaki yazılarınızı hep okudum, dinledim. Yaptıklarım doğru mudur? İkinci kez anne olsam da bu konuda ilk bebeğime eksik kaldığım için yardımlarınızı bekliyorum. Bu kez hata yapmak istemiyorum. Mama kullanmayı asla düşünmedğimden sütümün son damlasına kadar vermek isterim.
- Son olarak da göğüslerimi sıkarak daha iyi süt çıkıyor masaj yapar gibi yani. Bu kanalları tıkar mızararlı mıdır?
Sevgiler.Smile

Düzenleyen duygu07 - 23 Eki 2010 Saat 02:31
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:34
Bebeklerin memede kalış süreleri zamanla azalır. İlk günler bir memede 10 dak. oyalanan bebek,zaman ilerledikçe,  memenin işini 2-3 dak. da bitirir, dili ile iter ve size sırıtarak bakar. Son süt daha faydalıdır diye bir şey yok, sizden sıvı kaybı olduğundan, süt giderek daha koyu hal alır o kadar. Sağılmış sütleri vermenizde bir sakınca yok. Sağmanızın da bir sakıncası yok...
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:48
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Bebeklerin memede kalış süreleri zamanla azalır. İlk günler bir memede 10 dak. oyalanan bebek,zaman ilerledikçe,  memenin işini 2-3 dak. da bitirir, dili ile iter ve size sırıtarak bakar. Son süt daha faydalıdır diye bir şey yok, sizden sıvı kaybı olduğundan, süt giderek daha koyu hal alır o kadar. Sağılmış sütleri vermenizde bir sakınca yok. Sağmanızın da bir sakıncası yok...

Teşekkürler hocam peki göğüslerimi sıkarak daha iyi süt çıkıyor masaj yapar gibi yani. Bu kanalları tıkar mızararlı mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 15:52
Sağmanızda bir sakınca yok.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 00:12
Hocam tekrardan merhabalar.

Kızım büyüdü 2.5 aylık oldu ve ben anne sütümle beslemeyi becerdiğimi gördükçe seviniyorum. Ama yeterli sütü veremiyormuş gibi hissediyorum ve gerçekten bazen ikinci kez anne olsam da acemiymiş gibi hissediyorum.

Dün verem aşısından sonra meraktan tarttırdım. 5035 gr olmuş. Yani doğum kilosu 3710 gr olduğundan sanki az kilo almış gibi. Boyu da 59 cm olmuş.

Çok dinlenemiyorum ama yeterli suyu içiyorum. Bolca yoğurt süt tüketiyorum ve sıkça emzirmeye çalışıyorum. Sadece geceleri 5 saat ara veriyorum. Çünkü uyuyor maşallah.  Nolur yardım edin daha ne yapayım kilo alabilmesi için? Bu arada emme süresi her iki göğsüm için 5er dakika. Belki bazen uzun oluyor o da sabahları göğsüm dolu olduğunda...

Size sorum ilk 6 ay az kilo da alsa  sadece inadına anne sütü versem sakıncası olmaz değil mi? Mama kullanmamakta kararlıyım. Sonuçta canlı canlı bakan gülen uyuyan bir bebek. Doktorum da mamacı değil zaten ama korkuyorum.....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 12:56
Evet, 5.350 olsa idi iyi olacaktı... pek inatlaşmaya gitme, ek mama teklif et derim... Eğer mamayı alırsa, (tabii anne sütünden sonra olmak şartı ile ) istediği sayı ve miktarda verin..                                                       
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 13:31
Hocam ben bu işi çok istekli olduğum halde neden beceremiyorum çok üzülüyorum ve gerçekten moralim bozuluyor. İnanın yorumunuzu okuduğumdan beri kendimi tutamıyorum ağlamaya başladım... Nerde yanlış yaptığımı bir türlü çözemiyorum. İlk kızımda da ikincide de sütüm kilo yapmıyor onlara ya da azalma oluyor. Bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Teşekkür ederim yardımlarınız için sevgiler.....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2010 Saat 10:41
Üzülmeniz, sütü arttırmaz, azaltır. Herkez meme verecek diye bir kaide yok, her anne muvaffak olacak diyede bir kaide yok, sizler iyi niyetiniz ve gayretinizle memeyi verin, olduğu kadar... Olmazsa, yardımcı oluruz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.