Hocam tekrar merhabalar.
Uyumadığı zamanlarda hep ağlayan çok ama çok gazlı hatta kolik kızım 45 günlük oldu.

Size emzirme ile birkaç sorum olacaktı.
(Bilgi vermek gerekirse doğum kilomuz 3710 gr ve şimdi 4470 gr Sadece anne sütü ile besliyorum.)
- Emzirirken 3-4 dakikadan sonra şehvetle emen kızım memeden kendini itiyor ve memeyi ağzına çıkartıp bırakarak emmeye devam ediyor ama bir de bağıra bağıra yapıyor bunu. İkinci göğüse geçiriyorum. Sonra daha faydalı olan son sütü vermek için yeniden diğerine geçiriyorum ısrarla emziriyorum ama eh işte emiyor... Bu doğru mudur ya da bu sorunu nasıl çözerim? Çünkü anne sütü konusunda kararlı bir anneyim.

- Bazen göğsümde süt oluyor gece geç yattığımda ve kızım uyanmadığından makina ile sağıyorum ve
emzirirken veya sağarken diğer göğsümden akan sütü de biriktiriyorum
derin dondurucuya atıyorum. Bu sütleri sütüm çok yetmediğini düşündüğümde şırınga ile ya da bebek antibiyotiklerinden çıkan bir şırınga ile veriyorum. Sizce bu uygulamam doğru mu ve şekilde doyururken rahatlığa mı alıştı da beni emerken sinirleniyor az geliyor diye? Ama biberonla hiç vermedim. Hatta biberonumuz bile yok.
- Gece uyandırıp emzirmeye kaldırsam hepsini ememeden uyuyakalıyor ve ben de sağmayı tercih ediyorum. Anne sütünün değerini biliyorum ve sütümün azalmasından hep endişe ediyorum. Bu konudaki yazılarınızı hep okudum, dinledim. Yaptıklarım doğru mudur? İkinci kez anne olsam da bu konuda ilk bebeğime eksik kaldığım için yardımlarınızı bekliyorum. Bu kez hata yapmak istemiyorum. Mama kullanmayı asla düşünmedğimden sütümün son damlasına kadar vermek isterim.
- Son olarak da göğüslerimi sıkarak daha iyi süt çıkıyor masaj yapar gibi yani. Bu kanalları tıkar mızararlı mıdır?
Sevgiler.

Düzenleyen duygu07 - 23 Eki 2010 Saat 02:31