Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Linam
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
|
Konu: Tuvalet hk.. Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 12:52 |
Doktor Bey size yeğenim hakkında bir soru sormak istiyorum.. Yeğenim ocakta 4 yaşına girecek ama hala tuvaletini ne lazımlığına nede tuvalete yapmıyor (büyük, küçük her ikisinide) hala altı bağlanıyor. Geçen sene bir ara tuvalete yapmaya başlamıştı fakat birdenbire değişti ve yine beze döndü. Bu konuda annesi ve babası hiç zorlama yapmıyorlar hatta tuvaletini söylersen sana şunu alacağız bunu alacağız gibi vaadlerde bulunuyorlar, çocuk o an için tamam söyleyeceğim desede sonra yine aynı birşey değişmiyor. Ne yapabilirler acaba? Aynen böyle zorlamamaya devam, kendi düzelir mi? Yoksa sizin bir öneriniz olabilir mi bu konuda? Çok teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118726
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 17:16 |
Alt forumda yazılı...
|
 |
Linam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 17:32 |
Doktor Bey ben zaten önce o alt forumun 16 sayfasında da bizim gibi bir sorun aradım bulamadım ve size yazdım. Bu çocuk 4 yaşında neredeyse ve ilk başta çişinide kakasınıda söylüyordu, tuvalete ya da lazımlığına yapıyordu ama bir anda vazgeçti ve beze döndü. Şimdi bazen tamam söyleyeceğim desede aynı tas aynı hamam... ya altına yapıyor yine ya da tutuyor. psikologlukmuyuz yoksa sabırla beklemelimiyiz?
Düzenleyen Linam - 07 Eyl 2010 Saat 17:33
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 11:33 |
İlk başta söylemesi hiç önemli değil, bazan oyun olsun diye yapanlarda oluyor, sonra vazgeçiyorlar. Olabilir. Sakın kızmayın, laf söylemeyin, işin uzamasına sebep olursunuz. Birde hiçbir zaman onun yanında kötü huylarından bahsetmeyin. Bunu "şöhret" zannedebilir ve işin cılkını çıkarır. Sabırlı olun, Tuvalete yaptığında da pohpohlayın ve babaya , dedeye, sanki büyük bir marifet yapmış gibi anlatın.. Genellikle önceden söyleyipte sonradan vazgeçenlerde, psikolojik bir olay sebep oluyor. Kardeş gelmesi, hatta yeğen, kuzeninin doğması, bakıcının değişmesi, babanın 3-4 gün evden uzak işe gitmesi, evdeki kedi, köpek veya kuşun ölmesi gibi...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2010 Saat 11:34
|
 |
Linam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 11:55 |
Aslında bir gece korkulu rüya gördü ve ağlayarak uyandı ve sonra beze döndü, bundan olabilir belkide. Peki psikoloğa götürmelimiyiz yoksa kendi kendine zamanla düzelirmi?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim doktor bey. Bayramınız kutlu olsun Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu, sağlıklı, huzurlu bayramlar dilerim...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 12:19 |
Dediklerimi uygulayın, olmazsa, gösterirsiniz.
|
 |