Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 0-2 yaş yumurtalık problemleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum0-2 yaş yumurtalık problemleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ycigdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: 0-2 yaş yumurtalık problemleri
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2010 Saat 18:22
Merhaba benim bu konuyla ilgili büyük bir sıkıntım var oğlum 19 aylık ve sağ yumurtalığının olması gereken yere inmediğini fark ettim bunu kendi doktorumuzda onayladı ve üroloja gittik fakat ürolog uzun bir muayene sonundabana sorun yok gibi geldi siz yinede kendinizde kontrol edin dedi bildiğim kadarıla 2 yaşına kadar eğer böyle bir sorun  var ise ameliyat olması gerekecek lütfen bana yardımcı olun beniim kontrol etmem yeterli değildir heralde...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 11:40
Banyoda, sıcak ortamda, her iki testis de torbaya iniyorsa, cerrahi müdahale gerekmez. Testis muayenesini öyle her doktor beceremez. Var olan testisleri bulamayan o kadar çok doktor varki...
Yukarı Dön
ycigdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 21:27
 öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. sıcak su altında banyoda baktığımda iki yumurtalıkda elime gelmiyor . Korkmalımıyım yoksa benim fark etmeme durumumda mümkün olabilir mi ama biraz baskı da yaptığım halde yine elime bişey gelmiyor . Bana bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir doktor veya hastahane var mıdır. doğpru olan bir araştırma, eğitim hastanesimidir ne yapayım
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 10:15
merhaba,
kadir bey mutlaka sizi yönlendirecektir ama benim oğlumda da aynı problem olduğu için yazmak istedim. oğlum şu anda 29 aylık. farkettiğimde 2 yaşında yoktu. kendi doktorumuza gösterdik. elleyince testislerini bulabildi. çocuk cerrahi doktoruna gönderdi bizi. ama oğlumunki sıcak suda ya da elle biraz yoklayınca ele geliyordu. bu duruma utangaç ya da asansör testis deniliyormuş. 2 yaşına kadar beklememizi tavsiye etti. eğer sorun hala devam ediyorsa doktora gitmeden 15 gün öncesinden bir çizelge yapın sağ ve sol testis uykuda yerinde ya da değil banyoda yerinde ya da değil şeklinde dedi. ama bizde gerek kalmadı. şu an testisleri yerinde. bildiğim kadarıyla banyoda sıcak suda siz elinizle yoklamasanız da iniyorsa problem yok ama inmiyorsa çocuk cerrahiye göstermenizi tavsiye ederim. yalnız güvendiğiniz bir doktor olsun yoksa sizi sünnet için ikna etmeye çalışabilir. ben bu durumla karşılaştım çünkü.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 11:58
Hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum, ama bir "Çocuk Cerrahı" sizi yönlendirebilir. "ozlemakin" in anlattıklarınıda uygulayın.
Yukarı Dön
ycigdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 16:04
kadir beye ve size de çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyucam.İstanbulda yaşıyorum. İyiy bir doktor araştırıyorum aynı zamanda teşekkür ederim

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.