Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
merwe
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
|
Konu: saçta dökülme Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 15:14 |
hocam bayramınızın iyi geçmiş olmasını temenni ediyorum...
bir sorum olacak,4 yaşındaki kız yeğenimin kafasının tepesinde bozuk para büyüklüğünde sert kabuklu birşey çıktı,hemen ardından orası hızla döküldü saç kalmadı  2-3 gün içinde gerçekleşti bu hadise,kız çocuğu olduğu içinde endişelendik açıkçası,bayram sebebiyle doktorada götüremediler,bugün randevu alındı ama ben sizin fikirlerinizi daha çok önemsiyorum ne olabilir hocam ne yapmamızı önerirsiniz?? saçkıran gibi değil sanki pütür pütür semsert bi kabuk oluşmuş orda
fotoda ekleyebilirim gerekli görürseniz
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117078
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 11:51 |
Saç dökülen kısımda deri, parlak ve muntazam görünümde ise, halk arasında "saçkıran" denilen durumdur, saç zamanla tekrar çıkar. Eğer saç dükülen satıhta cukurcuklar varsa, deri buruşuk ise, "FAVUS" dediğimiz, "kellik" durumu vardır, asla saç çıkmaz. Yayılmaması için mantar tedavisi şarttır
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:07 |
parlak ve muntazam değil,pütür pütür beyaz kabuk şeklinde.bebe yağı sürüp yumuşak fırçayla fırçalayınca kabuklu deri biraz soyuldu yumuşadı.yani sedefe benziyo sanki ama akıntılı yada kaşıntılıda değil...
doktor 'strese bağlı' demiş?? şampuan ve kortizounlu krem vermiş.strese bağlı böyle bi rahatsızlık mümkün mü.bu aralar sebepsiz korkuları başladı biraz ona bağladık ama?? yani odada yalnız kalmaktan korkuyo kapı kilitli kalır diye,arabaya bindiğimizde benzin biter yolda kalırız diye hep bi panik hali...eğer gerçekten strese bağlı bi dökülmeyse acil bi pedegogla görüşelim,o yüzden fikirleriniz önemli bizim için hocam...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:17 |
Strese bağlı olana, "Pelad" denir. Burda saç dökülen deri, çok temiz, ve keskin kenarlıdır. Zemin tertemizdir. Pedagog dan ziyade, Çocuk psikiyatristi daha faydalı olur. Saçlı derinin eski halini alması,1-2 sene alabilir. Sarımsak sürmenin bir faydası yoktur. Sakın kocakarı usullerini kullanmayın. Her türlü pisliği çocuğun kafasına sürerler.
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:33 |
söylediğiniz rahatsızlıkların görsellerini inceliyorum google da ama benzetemedim hiç birine...sarımsak sürmemizi önerenler olmuştu:)
inşallah kalıcı birşey değildir hocam,ben en kısa sürede birde resmini paylaşayım sizinle.
teşekkür ederim
|
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 22:52 |
hocam resimlerde anca bu kadar belli oluyo,burdan çok farkedilmesede kabuğu yumuşatıp fırçalayınca altında kel bi deri değilde dökülmüş bir deri farkettik,yani saçlar kopmuş esasında cılız kökler duruyo.hocam buralardaki doktorların birşeyden anladığı yok teşhis bile koyamadan krem verip yolluyolar,sür bakalım iyi gelirse devam gelmezse yine gel!!
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 12:27 |
Pelad... Stress sonucu olur. Bu yaşta bu ne stres hayret doğrusu.. Hiçbir ilacı veya tadavisi yoktur, kafasını sakinleştirmek gerekir, akşamları Atrax şuruptan bir ölçek içirsinler. Uzun sürecek... Birde, uykuya dalarken, masal veya hikaye okuyun.
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 17:41 |
çok teşekkür ediyoruz hocam size minnettarız
|
|
 |