Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:43
hocam merhaba.kızım 10. ayını dolduracak 4 gün sonra.2750 gr ve 47.5 cm ile doğdu.ilk 3 ayda 60 cm e ulaştı.sonraki 3 ay sadece ayda 2şer cm aldı VE 66 cm oldu.6-9 ay arası 3 ayda 4cm aldı ve 70 cmdi.tahminime göre bu ay ya 70.5 ya da 71 cm.boy uzamasının yavaşlayacağını biliyorum ancak bu da çok yavaş geldi bana.

daha önceki yazılarımda belirtmiştim,aşırı iştahsız,zorla emziriyorum hala.günde 1 -1.5 kutu sütü ancak alıyor ilaveten(200-300 cc).kahvaltısında ancak 1 yumurta sarısını her zaman bitirmiyor,1-2 bebe bisk,çok az labne peynir ve onlara kıvam verecek kadar süt,biraz da domates(seviyor) yiyiyor.bunları da bulamaçı reddettiği için tek tek veriyorum,artanı bulamaç haline getirip bitirtmeye çalışıyorum.myve reddediyor.pişirdiğim çorba ve yemeklerden 1-2 yemek kaşığı ancak bitiriyor.yoğurdu da azalttı(50-100 gr ancak).gün içinde suyu sizin de dediğiniz gibi hamam suyu gibi verip öncelikle hep soğuk süt teklif ediyorum ve ancak bu kadarını tamamlıyoruz.önceliğimiz hep süt ve sütlü gıdalar anlıyacağınız ama 500 mlyi tamamlıyamaıyoruz.daha fazla zorlarsam ağzını kilitliyor ya da kusuyor.ben de bu raddeye getirtmiyorum.kilosu şu an 7.600-7.700 civarı .

hocam uzun oldu biliyorum ama,boyundaki bu yavaşlık beslenmesiyle mi ilgili yoksa bu aylarda ayda 1  cm normal midir?çocuğun bünyesi bu diyorum iştahına artık,ama boyu beni çok endişelendiriyor.büyüme eğrisi aşağıya gidecek,ne yapabilirim.bunun dışında oldukça sağlıklı bir bebek.hiç bir hastalığımız olamdı bu güne kadar.ve de aşırı hareketli ve çok az uyuyan ,uykusu hassas bir bebek.değerlendirebilir misiniz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118576
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 11:27
Boyda bir gerilik yok, arayı kapatmış. Kiloda 800 gram bir eksik var, oda sizin kız için normal sayılır, zamanla bunuda kapatır.Beslenmesine aynen devam, zaten bundan iyi olması imkansız.
Yukarı Dön
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 14:37
teşekkürler.hocam ben 500 ml süte takılmış durumdayım.onu tamamlamak için (daha doğrusu ben aç bıraksam da asla tamamlamıyor) ya da o miktara daha fazla yaklaşmak için diğer tüm kahvaltı,kıymalı yemek gibi gıdaları (gerçi onları da hep oldukça az miktarlarda sunmama rağmen sorun yaşıyoruz) bırakıp sadece süt mü içireyim?
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 15:38

bende 500 ml. süte takılmış durumdayım hocam. ama gündüz içmiyorda içmiyor. inanın çok özeniyorum elinde biberon süt ile uyuyan çocuklara.

ama benim kızımda maşallah çok sağlıklı, bıcır bıcır , emekleyen, sıralayan yeni yeni yürümeye başlayan bir kız.

birde bu 500 ml. sütü almazsa ne olur? bizi ilerde ne gibi sorunlar bekler? 3 aşağı 5 yukarı 500 ml. süt almazsa kemiklerinde bir sorun olur mu???

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 15:08
Tabi, süt dediğimizde, buna yoğurt, muhallebi ve kahvaltı içinde aldığı sütlerde dahil.. Bunun altındaki miktarlarda gelişmede gerilik olur. Yemek/çorba faslı 1 defadan fazla olmasın, birde su vermeyin, su yerine soğuk süt içsin.
Yukarı Dön
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 15:14
biliyorum hocam ama,bu iştahla bunların toplamı bile bu miktarı bulmuyor.belki anne sütüyle ancak oluyordur.o sayılır mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 15:28
Tabii sayılır, hemde en alasından...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.