Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatürre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatürre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 260
Mesajın Direkt Linki Konu: zatürre
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 15:15

İyi günler Dr.Bey

Size annem ve kızımla ilgili soru sormak istedim
Annemin uzun zamandır geçmeyen öksürüğü var,ve git gitgide kuvvetli ve kouyulaşan bir hal alıyor
çoğu zaman öğürtüye dönüyor.Dr zatüreye benziyor demiş.dudaklarının üstünde burna yakın yerde yaralar çıktı onlara bakarak zatüreye benzetmiş film çekildi sonucu bu gün alacak.
benim sorum zatürrede ateş olmazmı annem ara ara ter döktüğünü söylüyor zatürredeki ateş tüm günmü sürer yoksa ani yükselişler olup sonra düşermi.saçma gelebilir sorularım ama kusura bakmayın.(daha önce gittiği dr.bronşit tedavisi uyguladı o yüzden ve burda okuduğum bir çok şeyden dolayı teşhislerden şüphe eder olduk)
2.sorumda kızıma annem bakıyor ve kızım zatürre aşısı olmadı (2.5 yaşında)
Kolay bulaşan bir hastalıkmıdır ve aşıyı şimdi yaptırsam henüz bulaşmadıysa koruyucu olur mu (2 yaşından sonra tek doz olduğunu sizden öğrenmiştim)
çok teşekürler sabrınız için.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 17:04
Dr.Bey
kusura bakmayın çocuk doktorusunuz biliyorum ama sizden de fikir almadan olmuyor işte.,
Annem akciğer filmini doktora göstermiş,Dr.eskiden zatürre geçirdiğini söylemiş ama annem böyle bir tedavi gördüğünü hatırlamıyor
''acaba astımmı ama yok yok önce zatürre tedavisi yapalım'' demiş sonra yine vazgeçip astım tedavisi vermiş.bu arada annemi solunum fonk.testi yaptırmış kötü değil demiş.ama anlıyacağınız deneme usulü tedavi bunu yapalım bu olmassa bu.zaten sizden öğrendiklerimi düşününce annemin bu öksürüğü bronşit tedavisi ile iyice kötüye sardığı kanaatindeyim.annem önceden balgamımı çıkartabiliyordum ama şimdi sanki ciğerime yapıştı çıkmıyor diyor.
siz bir yorum yapabilecekmisiniz dr. bey
Annem zaten grip olur iyileşmeden bir daha grip olur.
Hocam bir şey daha soracağım ama Allah korusun akciğer Kanserinde  normal çetirdiğimiz bu filmlerde bir bulgu şüphelendirici bir şey gözükürmü yoksa hiç bir şey anlaşılmazmı.
çoook teşekür ederi hocam Hakkınızı Helal Edin Lütfen

Düzenleyen zeynep.ipek - 24 Eyl 2010 Saat 17:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 11:32
Anneannelerdeki uzun süreli öksürüklerde ilk düşünülecek hastalık, "verem" dir, astım veya Bronşit değil.. Astımda öksürük yoktur, sıkıntılı nefes verme vardır.. O doktordan kaçın, bir halt bildiği yok, bir Üniversite hastanesine filan gidin. Bu yaşlardaki öksürükler mühimdir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 11:38
teşekürler hocam;
en kısa zamanda gideceğiz,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.