Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
boraylin
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Konu: zatürre başlangıcı Gönderim Zamanı: 24 Eki 2010 Saat 21:37 |
Kadir Bey,
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 3 yaşında bir kızım var. 2 hafta önce ateş(39-40), kusma, burun akıntısı, hafif öksürük gibi nedenlerle gittiğimiz doktor muayene sonrası sinüzit olabilir dedi ve Augmentin başladı. Augmentinin 10. gününde ateş yeniden çıktı. Bu sefer farklı bir doktora gittik ve kan testi yapıldı(wbc 12.9-crp 19.7-rdw14.6-plt 402-mpv 6.9- eo 0.2-ne 8-mo 1). Doktor ciğerden ses gelmesi nedeniyle zatürre başlangıcı diyerek 3 doz rosephine iğne verdi. 3 doz yapıldıktan sonra doktor az da olsa akıntı devam ettiği için zinnatverdi. Bugün zinnatın 3. günü akıntı baya azaldı ancak bu kadar antibiyotik ardından tamanen kesilmiş değil. Kızım gerçekten zatürre başlangı yaşıyor olabilir mi? Tedavi doğru mudur? Bu kadar antibiyotik arka arkaya ne gibi zararlar verebilir ve ben bu zararları en aza inderebilmek için neler yapmalıym? Bir de okuduklarımdan alerji olabilir mi diye bir şüpheye kapıldım geçmişte de 3 aylıkken kollarının iç kısımları kızarıyordu ve atopik dermatit denmişti. Ayrıca sizden özel bir ricam var. Biz Ankara'da oturuyoruz. Burada iyi bir doktor öneriniz olabilir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117065
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2010 Saat 09:57 |
"Zatürre başlangıcı" diye bir teşhis koyan bir doktor gördünüzmü, oradan kaçın... Ya cahil, ya kötü niyetli... Zatürre başka şey, akıntının olması başka bir şey.. Bana kalırsa, ağır bir "Grip" geçiriyor ve antibiyotiklerin hiçbiri bir işe yaramıyacak. Zatürrede burun akıntısı olmaz... Zatürrede çocuk, dakikada 60'ın üstünde nefes alıp-verir.. Sıkıntılıdır, burun kanatları açılıp kapanır. Şimdi bunu o doktora söyleseniz, "-Ben zaten zatürre demedim, başlangıcı dedim-" diyerek paçasını kurtarmaya bakar..... Anladınızmı, niye "-Zatürre başlangıcı-" diye saçma sapan teşhislerin konduğunu??? Ayrıca, Rocephin iğne "menenjiti" bile 1 günde düzeltir. İlk iğneden sonra çocuk düzelmedi ise, kesinlikle zatürre ile bir alakası yok..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2010 Saat 11:17
|
 |
boraylin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2010 Saat 10:16 |
Çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp beni yanıtladığınız için. Zinnat'ı hemen kesmeli miyim? Yani bu kadar antibiyotik ve iğne boşu boşuna mıydı? Ciğerlerinden ses duyduğunu söydediği için korkup iğneyi kabullendik. Ciğerlerden ses gelmesi çok tehlikeli değil midir?O kadar pimanım ki ama iyi bir doktor bulmak çok zor. Lütttfen bana Ankara'da bir doktor tavsiye eder misiniz lütfennnnn...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2010 Saat 11:18 |
Nefes alıp-vermesi hızlı değil ise, akciğerde duyduğu ses iddiası, hikaye.. Hacettepe'nin "Sağlam çocuk Polikliniğini" bir deneyin.
|
 |
boraylin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2010 Saat 22:39 |
Kadir bey ilginize gerçekten çok teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz bölümden Pazartesi sabahı 9 30 a doktordan randevu aldık. Bu arada Duru hafif bir burun akıntısı ile gayet iyi görünüyordu fakat bugün öksürük çok arttı. Limonlu bal gerçekten işe yaradı teşekkürler. Öğlen uykusu sırasında hiç öksürmedi. Ancak akşam üstü iştahsızlık ve ateş(37-38,5) başladı. Bu arada nefes alıp vermede bir sorun var gibi. Dakikada tam 60 olmasa da en son 57 saydım. Uyku sırasında hiç öksürük yok ama bu hızlı ve zor nefes çok canımızı sıktı. Siz de dakikada 60ın üzerindeyse diye yazmıştınız. Pazartesiye kadar beklemeden acile gitmek mi lazım karar veremedik. Acillerde yaşadıklarımızı daha önce yazmıştım. Acile gidersek antibiyotıkle eve döneceğimizi biliyorum ama bu durumda da geç kalmamak mı gerekir karar veremedik.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 10:38 |
Acele etmeyin, o yaşta çocuklar nedense, böyle grip olduklarında, burundan nefes almak için inatlaşıyorlar. Çok kararsız kaldığınızda, bir kan sayımı yaptırtın, Lökosit (WBC) sayısı düşük çıkarsa, kesinlikle gripal enfeksiyon demektir, antibiyotiğe da gerek yoktur.
|
 |
boraylin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 21:59 |
Aynen dediğiniz gibi sakin olmak
Düzenleyen boraylin - 30 Eki 2010 Saat 22:09
|
 |
boraylin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 22:07 |
Aynen dediğiniz gibi sakin olmak ve aceleci davranmamak gerekiyormuş. Bugün ateş hiç çıkmadı. Burun akıntısı ve öksürük halen devam etse de baya hafifledi. Nefesi normalleşti ve iştahı açıldı. Pazartesi daha önce yazdığım gibi randevu almıştık. Pazartesiye kadar limon-bal ve sizin diğer önerilerinizle kızımın daha iyi olacağına inanıyorum. Cold mix buradaki eczanede yoktu ama onu da bulup alacağım. Herşey için çok teşekkürler. İnşallah bir daha değerli vaktinizi almak zorunda kalmam...
Düzenleyen boraylin - 30 Eki 2010 Saat 22:10
|
 |