Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 aylık bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 aylık bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilek_A Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: 4 aylık bebek
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 11:51

eski maillerinizi okuyorum ama  tam cevabını bulamadığım için yazdım
 bebeğim 3 aylıkken 1250 gr kilo almıştı ama 4 aylık olduğunda kilo alma oranı 500 gr düşmüş doktorumuz  yoğurt armut biraz başlayın dedi
işe  yeni başladım  günde 450 ml sağıyorum ertesi gün onu gün içinde içiyor akşamlarıda beni emiyor geceleri aslında kalkmıyor ama  ben kaldırıp veriyorum
şuan 7250 gr  65-66 cm 4,5 aylık ek  gıdaya  gerek  varmı  yoksa bu şekilde devammı  edelim yoğurt verdim biraz  beğenerek yedi 4 aylık çokmu erken
yardımlarınız için teşekkürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119746
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 11:56
Bazen, aşırı kilo aldıktan sonra böyle iştahsız bir devre gelebiliyor... Teklif ettiğiniz gıdaları alıyorsa, verin, almıyorsa, merak etmeyin.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2010 Saat 00:59
Hocam beni hatırlarsınız belki. Ben kızına kilo aldıramayan anne sütü için direnen anneBig smile Benim de kızım 4 aylık olacak haftaya. O nedenle buradan soracağım çünkü burda okuduklarımı ben de uygulasam mı dedim?

Bizim kız 5800 olmuş şimdi. Sağlık ocağından çağırmışlardı orda tarttırdım dün...

Emzirmeye son hızla devam ama sadece akşamları 60 ml formül mama vermeye başladım. Emzirdikten sonra tabi ki...
Bugün hastaneye iyi bir sağma makinası olduğu için gidip sağdım ve 40 ml çıktı. Emzirme üzerinden 2 saat geçmişti. Doktora koştum hemen o da çok az dedi ve kontrolde konuşalım dedi ama ben size başvurmak istiyorum 3 konuda...

1- Burada yukarıda yazan ek gıdalara ben de azar azar başlayayım mı?
2- Sadece anne sütü ve formül mama ile mi devam edeyim? Formül mama miktarı ve anne sütü toplamı ne kadar olsun? (Anne sütüm günde toplam 400 ml geçmez...)
3- Anne sütü ile yeterli besleyemediğimi düşündüğüm bebeğimde veya bebeklerde ne gibi sorunlar görüyorsunuz? Fiziksel veya zihinsel... Bebeğim aç kalıyormuş gibi gözükmüyor aslında ama günlük yaklaşık ne kadar anne sütü ve formül mama toplamı almalıdır? Az anne sütü almasının sakıncaları nedir?

Teşekkür ederim sevgilerimle hocam.KizBebek

Düzenleyen duygu07 - 11 Kas 2010 Saat 01:53
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2010 Saat 10:20
1-Ek gıdalar başlayabilmek için, önce süte alıştırılması gerekli. Sütte bir problem olmazsa, arkadan kahvaltı, yoğurt, muhallebi gelir. Sütte bir problem çıkarsa, iş tamamen farklı olacak.
2- Anne sütü devam...
3- Tekliflerde bulunun, alırsa konuşalım. Anne sütünü az alırsa, aç kalır, yeterli kilo alması olmaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Kas 2010 Saat 10:57
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2010 Saat 11:53
Hocam formül mama almasında hiç sorunumuz yok maşallah. Höpür höpür içiyor. Sadece akşamları sütümün az olduğunu hissettiğimde 60 ml veriyorum ama daha da istiyor.Smile  Daha ne kadar vereyim yeterli mi azsa ne kadar daha ekleyeyim bu miktara?
O zaman artık rutin bebek ek beslenmesine başlayayım mı? Yoksa 4. ayımız dolduğunda mı başlayayım?

Düzenleyen duygu07 - 11 Kas 2010 Saat 12:02
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 09:58
Anne sütünün miktarını ölçemediğimiz için, çocuğun "isteğine" göre davranıyoruz, daha fazla istiyorsa, arttırıyoruz. Ek gıdalar için, önce formül mamadan süte geçmeniz gerekli... Zira bütün ek gıdalar, süte dayalı olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.