Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ilal
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
|
Konu: Tandem Nursing hakkındaki düşünceleriniz. Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 12:13 |
Bir yeni tartışma daha.Bu beni açıkcası çok heyecanlandırdı.Daha önce konuyla ilgili bir yazı eklemiştim fakat kimse görüş bildirmemişti. Ama burada görüş bildirilmesini ve tartışılmasını çok istiyorumAnne sütü gerçekten çok değerli ve zorunlu hallerde bırakmak durumunda kalınabiliyor.Ve yeni bilimsel çalışmalar zorunlulukları tek tek eliyor.Daha çok bebeğin daha uzun süre emzirilmesi hedefleniyor.
Mesela ilk bebeğinizi emzirmeye devam ederken,ikinci bebeğinize hamile olduğunuzu öğreniyorsunuz ve anne sütünü kesip mama yada ek gıdalara başlıyorsunuz.Nedeni ise bilimsel olarak oksitosin hormonu,halk arasındaki yaygın görüş ise bebeğin zehirleneceği....Anne karnında ki bebek içinse gelişim anomalileri...
Tandem nursing te ise emzirmeyi kesmiyorsunuz.Ama bir şartla erken doğum,düşük gibi riskleriniz yoksa.Çünkü süt salgılanmasında aktif rol oynayan oksitosin hormonu ,rahim kasılmalarınıda sağlayarak düşük riskini artırmakta.... Bir diğer dezanavtajı ise annenin hem kucağındaki bebeği,hemde karnında ki bebeği yeteri kadar beslemesi için beslenmesine gerçekten özen göstermesi gerekiyor.Diğer anlamda homini gırtlak yemek gibi.Fakat düşününce bu ,anne bedeni için muhteşem bir deneyim bana göre.Aynı anda hem iki yavrunun hemde kendinin bedensel ihtiyaçlarını karşılayabilmek..Heyecanlandıran noktası bu...
Bu şekilde ardı ardına üç bebeğinide emziren bir anne var...Hiç sorun yaşamadık diyor.... Güneyli yerliler hala bebeklerini bu şekilde büyütmek te....
Böyle bir şansım olsaydı ,mutlaka bunu yaşamak isterdim ben...
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 23:29 |
Tandem nursing neden deniyor ben anlamadım sonuçta yüzyıllar boyu insanlar bunu yapıyor annelerimiz anneannelerimiz bu şekilde büyütmüş bebeklerini..
İlk kez duyduğum için soruyorum bunun farklılığını ne ?
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 23:40 |
$imdi tandem nursing = ayni anda iki çocugunu emzirebilmekmi ? yapilabilir tabikki ama bence gereksiz anne sutu tabiki en iyisi daha mukkemmelini kimse bulamadi daha o ayri dava
ama anneyide du$unmek lazim ,çok yorucu olur bu anne için, o kuçuk çocuklara bakabilemsi için daha dinç, daha az yorgun olan bi anneye ihtiyaç var ..doguma kadar sorun olmazda dogumdan sonra bence bu buyuk bi sorun olur hatta kaus olur
yeni doganin rizkini buyuge vermek gibi bi$ey bu, belki bu sbepden sut yetmeyecek mama gerek duyulacak
bence doguma 1-2 ay kala kesilmeli zehir falan için deil buyuk daha çok kiskanmasin diye, anne dellenmesin diye yani daha çok psikoloji sagligi için ..
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:19 |
tontinitırtıl Yazdı:
Tandem nursing neden deniyor ben anlamadım sonuçta yüzyıllar boyu insanlar bunu yapıyor annelerimiz anneannelerimiz bu şekilde büyütmüş bebeklerini..
İlk kez duyduğum için soruyorum bunun farklılığını ne ?
|
Tandem nursing hakkında türkçe bir kaynak yada bilimsel çalışma yok çünkü..Yüzyıllardır tüm insanlık bunu yapmış ama yüzyıllardırda yapılmamış.Annelerimiz yada anneannelerimiz demek türkiye için yanlış olur.Ama ondan öncekiler evet..(Benim gördüğüm anneannelerin büyük çoğunluğu bebeği zehirlediğinden yana) Günümüzde de hamile iken emzirmenin çok sakıncalı olduğu söylenip emzirme durduruluyor... Sen emzirmeye devam edermiydin?
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:25 |
bird ben 2 ay emzirdim kizimi hamile olarak yani zehirlenme diye bi$ey yok bence
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:26 |
MaRaL Yazdı:
$imdi tandem nursing = ayni anda iki çocugunu emzirebilmekmi ? yapilabilir tabikki ama bence gereksiz anne sutu tabiki en iyisi daha mukkemmelini kimse bulamadi daha o ayri dava
ama anneyide du$unmek lazim ,çok yorucu olur bu anne için, o kuçuk çocuklara bakabilemsi için daha dinç, daha az yorgun olan bi anneye ihtiyaç var ..doguma kadar sorun olmazda dogumdan sonra bence bu buyuk bi sorun olur hatta kaus olur
yeni doganin rizkini buyuge vermek gibi bi$ey bu, belki bu sbepden sut yetmeyecek mama gerek duyulacak
bence doguma 1-2 ay kala kesilmeli zehir falan için deil buyuk daha çok kiskanmasin diye, anne dellenmesin diye yani daha çok psikoloji sagligi için ..
|
Anne için yorucu olduğu büyük gerçek... Fakat şöyle bir bilgi de var...Aynı anda emziren bir annede yapılan araştırmalarda...Yeni bebek geldikten sonra ki sütün içeriği araştırılınca her iki bebeğinde ihtiyaçlarını karşılayacak içerikte bir süt oluşmuş... süt yetmemesi gibi bir durum da zor ihtimal gibi..ne kadar çok süt emilirse o kadar üretim oluyor nihayetinde....Kıskanması durumunuda ben tam tersi düşünmüştüm.daha çok paylaşmayı öğrenir sanki.... Tabi bunun anneye getireceği yük kaçınılmaz diğer taraftan da yaşattığı yeterlilik duygusu ..Ben denemek isterdim:)
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:26 |
MaRaL Yazdı:
bird ben 2 ay emzirdim kizimi hamile olarak yani zehirlenme diye bi$ey yok bence
|
harika bence...
|
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:29 |
yoruculugu sadece fiziki deil psikolojik olarak çok olur bence dur bak $imdu benim çocukalrin arasi 19 ay ben ikisini birden emzirmeye ba$ladim diyelim
$u an oglum 7 ayina gidio kizim 26 ayina birini emzirip digerini birakamzsin
ya hep ya hiç olucak
oglani 1 ya$ina kadar emzirsem kiz olacak 2.5 ya$inda , kesmek istesem oglan için bu sure az onceden nasil yapiyorlarmi$ çok merak ettim :)
|
|
 |