Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
medussa
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
|
Konu: uyumayan bebek Gönderim Zamanı: 29 Kas 2010 Saat 21:28 |
15 aylık bir kızım var. uyku sorunumuz var. çok zor uyutuyorum hatta uyutamıyorum. sinir savaşı veriyoruz karşılıklı. çok az uyuyorç ne yapacağımı şaşırdım mesela dün sabah 9:30 da kalktı (ilk defa geç kalktı) öğleden sonra 3 te uyudu(arabayla gezdirerek uyuttuk) bir saat sonra 4 te kalktı. kalktığından beri esnemesine mızmızlanmasına rağmen akşam 10 da uyudu. sabah 8 de kalktı. öğleden sonra 2 saate yakın uğraşmamdan sonra 3 de uyudu 4:30 a doğru kalkrı. şu an akşam 9:30 e hala ayakta uyutamıyorum. bu arada geceleri de deliksi uyumuyor. sürekli emmek için kalkıyor. gündüz memesini kestim, önceden emerek uyuyordu gündüzleri ama o zaman bile zorla uyuyordu. gündüz (işe başlayacağım için kestim)emmediği için şimdi daha da zor uyuyor. ne yapmayılım. bu kadar uyku 15 aylık bir bebek için yeterlimi . kilosu da az 9,300 kilosu
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118579
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 13:15 |
Biraz kilosu da az... Akşamları yatmadan evvel, 1 ölçek Sipraktin verin, hem uykusuna, hem iştahına olumlu tesiri olur. 5 gün kullanıp, sonucu bana yazın.
|
 |
medussa
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 15:40 |
teşekkürler, kullanıp sonuu yazacağım
|
 |
medussa
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2010 Saat 12:24 |
dediğiniz gibi ilacı 5 gün kullandım. gündüzleri daha erken uyumaua başladı. 8 de kalkıyorsa 12 de uyudu. mesala bugün 7:30 da kalktı 12 e gelmeden uyudu. uykusu 2 saat gibi sürüyor. akşamları da erken akşama doğru uyumazsa 8 gibi uyutuyorum. 4 gece 4-5 saat deliksiz uyuduktan sonra yatakta kıvranmaya başladı meme diye. daha sonra da 1- 2 saat aralıklarla devam etti bu. dün gece uyuduktan 2 saat sonra başladı yine . daha sonra da 1 ya da 2 saat arayla devam etti. acaba acıktığı içinmi boyle yapıyor. sütüm çok az. biberonda kabul etmiyor. dişte çıkartıyor bu ara. gece dişleri sancı yapıyor olabilirmi. ilacı kullanmaya devam edeyimmi. ilacı da ağlaya ağlaya içiyor. hiç sevmiyor. ne tavsiye edersiniz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 12:44 |
İlacın, iştah açıcı etkiside vardır. Anne memesi yetmezsa, ek gıda teklif edin. Dişler hastalık yapmaz.
|
 |
medussa
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 14:38 |
evet dediğiniz gibi iştahı da açıldı. 200 gr. kilo almış hatta. ilaca nasıl devam edeceğim. 5 gün kullandım. tekrar ne zaman kullanmam gerekiyor veya kullanmam gerekiyormu
|
 |
medussa
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 14:43 |
bir de ek gıda konusunda gündüzleri emzirmiyorum zaten. ek gıda alıyor. 3 ana 2 ara öğunumuz var. geceleri emiyor birtek. ama çok sık kalkıyor emmeye. emiyor 1 dk geçmeden tekrar istiyor sonra tekrar.nerdeyse 1 saate yakın sürüyor bu. sonra 1 2 saat uyuyup tekrar emmek istiyor. geceleri boyle geçiyor.gece memesinden kesmeyi bile düşündüm. ama nasıl keseceğim bilmiyorum. uykuya hasret kaldım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 16:43 |
Önce süte alışsın, ondan sonra kesmeyi düşünün.. Anne memesinden sonrada süt teklif edebilirsiniz.
|
 |