Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: Grip ve ses değişimi :(((( Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 02:28 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 34 aylık,
Geçtiğimiz Pazartesi gecesi su gibi burnu akmaya başladı.Dediğiniz üzere hiçbit ilaç kullanmıyoruz.Salı günü doktoruna gitmiştik pazartesi günü düştüğü için sağ ayağı aksıyordu ortopedist ameliyatta olduğundan bari kendi doktoru görsün dedik.bu arada muayyenede etti.Peditus yeterli olur dedi 3*1/2 verdi peditusu kızım hiç içmedi ama.Ballı limonda içmiyor.Burnu hala akıyor bugün 6. güne girdik hala seside çok boğuk boğuk,korkuyorum.Sesi ne zaman düzelir.Burnuna sürekli okyanus suyu sıkarak açık tutuyorum ama pek dışa akmıyor içeri akması ciğerlerine inmesine nedenmi allah korusun ama çok korkuyorum.İliadin kullanmak burnu açıkken gereksiz mi olur? zararı var mıdır? sesi ne zaman düzelir ?Teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118362
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 12:13 |
Peditus gereksiz. Öksürüğü kesecek ve nezle göğüsüne inecek. Ondan sonrada yok Aug......-Ven... , yok, Nas.. sprey canınıza okuyacaklar. İçe akıntı, mideye gidiyor. Akciğerlere inenleri öksürükle zaten dışarı atıyor, merak etmeyin. Serum fiz. ile netice alamazsanız, İliadin ped. damla kullanabilirsiniz. Gerekmedikçe kullanmayın. Nezle geçince seside düzelecek.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 17:18 |
Merhaba Kadir Bey,Peditusu hiç kullanmadık.Ballı-limonda kabul etmedi.2 gündür burun akıntısı yoktu seste iyiydi.Ama dün gece öksürük başladı her zaman öksürmüyor ama öksürdümü nöbet gibi ard arda öksürüyor.Bugün sesi hırıltılı gibiydi.Arada öksürünce düzelir gibi oluyor sonra yine aynı sanırım boğazında balgam var.Bu grip arkasından öksürük ne zaman tehlikelidir.dediğim gibi peditus yada başka bir ilaç kulllanmadım.Çok burnu tıkalı olduğunda cold-mix ve hypomer sprey .Şimdiki kızımın öksürüğü normal midir? Tahmini bu balgam öksürüğü ise kaç günde geçer? Teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2010 Saat 13:34 |
Normaldir. Sonradan ateşi yükselirse, mühimdir, göstermeniz gerekir. Bu şekilde, 15 gün kadar sürer.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 10:52 |
Bugün soğukalgınlığı başlayalı 15 gün oldu Kadir Bey,Allaha şükür ateşi yok ama çok öksürüyor özellikle yatınca.Öksürük sesi de bir garip ,öksürüğünü nasıl rahatlatabilirim diye araştırırken krup tan söz edilen bir yazıda inceledim.allah korusun ama kurup olabilir mi ateş olmadan krup olması muhtemel midir? ayrıca tehlikeli midir? daha doğrusu krupun diğer öksürüklerden ayırt edilebilecek bir özelliği var mıdır? Çünkü kızımın öksürüğü havlama tarzınada benziyor anlayamadım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 13:08 |
O sesi duymadan (havlar tarzda) kesin bir iddiiada bulunmak yanlış olur. Yanlız, virüslerin bir özelliği vardır, Vücutta bir virüs varken, ikinci bir virüs içeri giremez.. Sizinkisi grip geçiriyor. Ancak bu hastalık geçtikten sonra viral Krup başlayabilir. Bakteriel Krup, Act-HİB aşısı yapılanlarda görülmüyor.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 16:16 |
Kadir Bey,Kızımız gece çok öksürdüğü için eşimde tedirgin olmuş.Öğlen geldi ve kızımızı doktora götürdük.Burun akıntısı ve ateşi yok.Gripte başladı 7-8 günde bitti.şimdi aradan 4-5 gün geçti burun akıntısız ve ateşsiz başladığı için özellikle gece yattığında başladığınıdan ve başladığında öksürük ard arda 5-6 defa tekrarladığından allerjik olabileceğini düşünüyorum dedi. Kreval şurup verdi günde 3*1 ve zyrtec şurup verdi günde 1 ölçek.Sizce allerjik olması mümkünmü? Ben sekrol falan verir diye düşünüyordum.Ciğerlerini dinledi balgam olsa anlaşılırmıydı.Balgam yok diye düşünüpmü vermiş olabilir bu ilaçları.Bunları kullanmam sizce sakıncalı mı? bunlarda göğüse indirirmi virüsü?
eğer öyle ise kullanmadan beklememde sakınca var mı?
Bu arada bende bu sene allerjik astım ortaya çıktı.Kızımında çok hareket ettikten sonra öksürmesi var mı diye sordu.Evet çok atak şeklinde olmasada .Koşup oynadıktan sonra öksürüğü oluyor azda olsa. Verilen ilaçları kullanayımmı? griptendir diye beklememde sakınca varmıdır? Bronşit salgını var dedi doktorumuz çok korktum açıkçası.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 10:39 |
Bronşit salgın yapmaz. Allerji bulaşmazki, salgın yapsın... Grip çok görülüyor ( o bile salgın değil) Nedense doktorlar bu "salgın" lafını çok seviyorlar... Anlamadığım, öksürükten önce sıkıntılı solunumunun olması gerekirdi.. Sıkıntılı solunumu yoksa, tek başına öksürük, viraldir.
|
 |