Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sipraktin hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSipraktin hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: Sipraktin hakkında
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 13:40
tekrardan merhabalar hocam gecmiş maillere bakarken yeme problemi olan cocuklara sipraktin önerdiğinizi gördüm oglum haftaya 1 yasına giriyor ve yemek yedirmek kabus oluyor mama mama diye soylenıyor ama hiç yemek yemiyor.11 ayında 8,180 gr boyumuz 74 cm bas cevremiz 44,5 idi oglum 3,400 gr 49 cm ve 34,5 kafa cevresi ile dunyaya geldi supraktin kullanmamı önerırımısınız yan etkileri hakkında  zeka geriligi yapma olasılıgı var deniliyor kullanmakta oldugum supravıt ve mınadex vitamın surupları var donusumlu olarak 1 cay kasıgı verıyorum ama malesef etkisini goremedım .aslında gelişimimiz guzel herhangi bir geriliğimiz yok cok hiperaktıf bır cocuk 1 aydır yuruyoruz suana kadar hıc saglık yonunden bır rahatsızlıgımız olmadı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120933
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 13:49
"-zeka geriligi yapma olasılıgı var -"  bu beyanatı, ilacın prospektüsündemi okudunuz???
Yukarı Dön
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 14:03
hayır hocam nette kullanlar  ve kullanmayan lar arası8ndaki yazısmalardan okudum
eda
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 14:12
40 seneden beri kullanırım, böyle bir şey ne duydum, ne gördüm..
Yukarı Dön
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 14:25
Alerji ilaçlarının bir çogu, işlevi dahilinde kullanılmıyor,
genellikle iştahsız bebekler için iştah açıcı olarak kullanılıyor.

Ancak unutulmaması gereken bir şey var.
Daha önce bir çok sayfada söyledim, bu tür ilaçlar çocukların bir çogunda zeka geriliğine sebep oluyor.
Bunun örnegini çok yaşadım ve gördüm.

Bu nedenle ben iştah açmak için çocuklara alerji ilacı verilmesi taraftarı degilim, kaldı ki her çocukta işe de yaramıyor...

Ben de meslegimden dolayı bu konu hakkında bir dip not geçmek istedim.

MODERATÖR NOTU:Mesajınızda başka sitenin linkini verdiğinzden düzenleme yapılmıştır. verdiğiniz link özel mesaj yolu ile Dr. Beye tarafımdan iletilmiştir.

Düzenleyen hülya - 08 Ara 2010 Saat 16:35
eda
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 16:28
İlaç '60 yıllardan beri kulanılıyor, Sipraheptadin  ana maddesinin böyle bir etkisi görülmüş veya duyulmuş değildir. Ben Tıbbıyenin 2. sınıfından beri Türkçe (TIBBİ)  kitap veya yayın okumuyorum.. Ayrıca kendileri öksüren çocuğa Zyrtec verdiklerinde ne diye Allerji ilacı maksadı dışında verilmez demiyorlar?? Bazı ilaçların birden fazla etkili alanlarda tesirli olduğunu bilmiyorlan anlaşılan.. Ağızdan alınan Bactrim, bitleride öldürür.. ( Am bunu kaç doktor bilir o başka) Ne yani bu ilaç sadece enfeksiyonda verilir diye kullanmayacakmıyız?? Bütün ateş düşürücü ilaçlar ayrıca ağrı giderir.. Bu ne biçim mantık veya bilgidirki, her ilacı bu kadar dar çerçevelere sokarlar.. Aspirin, ateş düşürücü ama kanı sulandırmak için kullanıyoruz... Daha örnek lazımmı.. Niye bu ilacın bu kadar düşmanı var derseniz, iştahsızlığa kesin çözüm getiriyor ve doktora muhtaciyeti azaltıyor..Bazıları isterlerki, problem hallolmasın ve devamlı doktora gelinsin. Yerseniz.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2010 Saat 17:01
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 17:28
dr.bey ellerine emeğinize sağlık

biliyorum bu konu çok konuşuldu muhtemelen sizde sıkıldınız fakat bir sorum olacaktı 26 aylık oğlumu hem iştahsız hemde yeni şeyler tadmaya hiç açık değil iştahını bu şekilde açıp yemediği şeyleri yedirmem mümkün olur mu:)))

meyve yemiyor süt içmiyor vb.gibi
Yukarı Dön
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 17:33
acıklamanız için tesekkur ederim .sadece yalnıs tedavı uygulamamak için detaya indim.içim rahatladı iştahsızlık problemimiz için ne sekilde kullanmam gerekir ?
eda
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.