Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Tuğba Aydın
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
|
Konu: yine mi bronşit Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 20:33 |
kadir hocam geçen ayın 17.sinde bronşit teşhisi koydular(size yazmıştım) antibiyotik ve buhar tedavisi vermişlerdi yazdıklarınızı okuyunca buharı yarıda bırakıp antibiyotiğe devam ettim o zaman ateşi de vardı siz bronşitte ateş olmaz demiştiniz. bu ay 2 gün önce tekrar üşüttü ( öksürük, burun akıntısı 38 e kadar ateş) bugün başka bir doktora gittim, bronşit dedi eski filme baktı geçen sefer de bronşitmiş evet dedi doktorunuz doğruyu söylemiş dedi ben 2 gündür sizin reçetenizi uyguluyorum sabahtan beri ateşi çıkmadı bana sadece Flixotide inhaler 50 mcg yi verdi bunlar astım için değil mi dedim evet ama bronşitte bunları veriyoruz hıçırtısı var dedi kullanmak istemediğimi söyledim kullanmazsanız da geçebilir ama tekrarlar dedi 1 ay kullanmanız gerekiyor dedi kızım daha 4,5 aylık kafam çok karışık lütfen bana yardım edin saygılar
|
 |
Tuğba Aydın
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 20:54 |
hocam bir de antibiyotik soğuk algınlığı ilaçları kadar tehlikeli değil demiştiniz ben büyük kızıma 5 yaşında şimdiye kadar defalarca soğuk algınlığı ilacı kullandım -sizi bilmiyordum o zaman- şu anda asla vermiyorum tehlikeler derken bu tehlikeler nedir lütfen söyler misiniz çok endişeleniyorum iyi çalışmalar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117312
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 12:40 |
Bu tür ilaçlar akıntıyı koyulaştırır ve öksürüğü baskılar. Bunun sonucunda mikropların akciğerleri istilası kolaylaşır. Öksürük kesmek, nezleyi kurutmak, marifet değildir, fayda yerine zarar verir.. Hele birde gerekmediği halde, ( Gripte ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında) Kortizonlu spreyleri verdiğinizde, virüsleri yerleştirirsiniz ve devamlı olarak bu ilaçlara bağımlı hale gelirsiniz. Astım ve Bronşit'in Röntgen bulgusu yoktur... Yani Akciğer filmine bakıp "atıyorlar"...
|
 |
Tuğba Aydın
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 13:48 |
hocam peki ne yapmalıyım, hırıltı var sanki boğazında gibi geliyor bana ballı limon veriyorum ama balgam sökülmedi ben vermedim zaten o ilacı floxitide i geçen sefer ballı limon ile balgamı atmıştı fakat şimdi yok ne yapayım hocam lütfen yardım edin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 14:39 |
Sadece serum fiz. limonlu bal ve Cold-mix kullanın..
|
 |
selmaseker
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 14:42 |
merhaba kızım 24 aylık 14 kilo ve 90
cm salı günü (2 gün önce) kızım ateşlendi ve hiçbirşey yemedi sadece su
içti ve akşama kakası sırf balgam ve hafif kan vardı ama hiç öksürük
yoktu.dünde en az 20 kere 2 dakka da bir kaka yaptı ama çok sulu
değildi.bugun sağlık ocağıan götürdüm sadece bağırsaklarını dinledi
fazla bir muayene yapmadı ve asist,ercefuryl,metoprim verdi.kızım çok
iştahsız hiçbirşey yemiyor şimdi ateşi falan yok ama ne yapmalıyım bu
ilaçları vereyim mi acababirde heoatit a aşısı yaptırcam hangi aşıyı
öneririsiniz bu aşıdan başak özle aşı varmı şimdiden teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2011 Saat 10:33 |
1- Gelişmesi iyi.. 2.3kg. ağırlık ve 6cm. boy fazlası var.
2- Yediği-içtiği bir gıda ile mikrop kapmış, sakın ilaç kullanmayın... Asist te nerden icap ettiki??? Hastalığı kendiliğinden düzelecek.. İshali mikrop değil, vücut yapar. Mikrop dışarı çıkıp ne yapacak? Dışarda onun için soğuk, açlık ve sefalet var. O içerde yerleşmek ister. Dışarı çıkınca da, şansı varsa yeni bir hasta bulursa ne ala, yoksa yokolur gider.
3- HepatitA aşı markası önemli değil, ne bulursanız.
|
 |
selmaseker
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2011 Saat 16:43 |
doktor bey teşekkürler ben ilaçları kullanmaya başlamıştım .kaksı nı hala sık yapıoyr aslında doğduğundan beri 5 den aşağı kaka yapamzdı çok sık yapardı.şimdide sık yapıyor ama arka arkaya yapıyor yani değiştiriyorum 5 dakka sonra tekar ayapıoyr ama çok az.ve bugun kü kakasında balgam vardı çok .ama hiç öksüürk falan yok normal sağlıklı bir çocuk görüntüsünde.nedne bu kadar çok kaka yapıoyr.bir tane bisküvi yese bile hemn kak yapıyor.artık alt değiştirmekden poposu pişik oldu utralna kullanıoyrum ama çocuk dabıktı anne açmıycam diyor yıkatmak istemiyor falan.36 tane bezi bir hafta zor kullanıoyruz.hiç wc ye alışma gayrettid eyok.gidip ooturuyor ama elbisleriyel oturuor asla çıkarmıoyr beziin zorlamak istemiyorumda .ne yapcam bilmiyorum offffff.biraz karşık oldu ama ama böyle teşekkürler...
|
 |