Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - parazit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumparazit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Konu: parazit
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 16:39
Hocam tv sürekli dinlediğim Ahmet Maranki bey derler ki,sürekli burnunu karıştıran ve geceleri gıcır gıcır dşlerini öttüren çocukların sanmayın ki psikolojisi bozuk yada ondan yapıyor.sebebi bu değil bu çocuklarda kesinlikle parazit vardır ve bu çocuklar parazit bakımından araştırılmalıdır.sürekli olmasada benim oğlumda ara sıra burnunu karıştırırır yapma deddiğimde inadından karşıma geçip yapar ve birde geceleri dişlerini gıcırdatır.sizce denilen doğrumu?eğer doğru ise bu parazit nasıl araştırılır ne gibi tahlil tetkik gerektirir?Sizin bilgileriniz benim için daha kıymetlidir.teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 13:35
Önce kakasına bakın.. Bunların bir çoğu, kakada görülür.Görülüyor veya görülmediği halde siz çok şüpheli iseniz , ve çocuğunuz 2 YAŞINDAN büyük ise, "Andazol" susp. (2-6 yaş arası) 1 ölçek verin, bir hafta sonra 1 ölçek daha verin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Mar 2011 Saat 13:36
Yukarı Dön
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 17:18
siz çok şüpheli iseniz demişsiniz hocam yukarıda saydığım belirtiler bu parazitin varlığını gösterir belirtiler ise evet şüpheliyim ancak kakasında gözle görülür bir şey farketmedim.oğlum 3.5 yaşında eğer gerekli ise bu ilacı kullanabilirim ama öncesinde önerdiğiniz bir tahlül varsa onuda bilip yaptırmak isterim.
HOcam birde oğlumun el tırnak diplerindeki etleri tüy şeklinde hafif kalkık kalkık.bunun vitamin eksikliğinden kaynaklıandığını söylemiş bir doktor arkadaşıma sizce de öylemidir?eğer öyleyse ne vitamini eksikliği olabilir?hergün 2 bardak süt ve 1 kase yoğurdunu yemesine rağmen (iştahsız bir çocuk çünkü bunlarıda zorla yediriyorum) tırnak içlerinde de beyaz çizgiler var . bunlarda kalsiyum eksikliğindenmidir?aydınlatırsanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2011 Saat 10:59
1-İlaç, tahlilden daha ucuz, verip bakın bakalım, arazlar kayboluyormu??
2- Tırnak kenarındaki derilerin kalkması, soya çekimdir, yapısaldır...Vitamin eksikliği değildir.. Sorun bakalım o doktora "-hangi vitamin eksikliğinde-" oluyormuş...
3- Beyaz çizgiler her çocukta az veya çok olur, hiçbir anlamları yoktur..
Yukarı Dön
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2011 Saat 14:48
çok teşekkür ederim hocam,iyi ki varsınız...
Yukarı Dön
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2011 Saat 20:31
hocam bugün önerdiğiniz ilacın ilk 1 ölçeğini verdim.bir hafta sonrada 2. dozunu verdikten sonra ilacı kesmelimiyim ? yada ne dozda devam edilmelidir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2011 Saat 14:21
Hepsi, iki doz..
Yukarı Dön
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2011 Saat 00:26
iyi akşamlar hocam oğlum 10 gün önce kadar grip geçirdi ateşi yokdu ancak balgamlı öksürükle beraber burun akıntısı,hapşuruk başladı.burun akıntısı filan geçti ser.fzyolojik,coldmix ve ballı limonla .ancak öksürüğü çok balgamlı harıl harıl devam ediyo.geceleri ve gündüz gıcık şeklinde tutuluyo ve öksürmekten hali kalmıyo.doğuştan kalp hastası benim oğlum.çok üzülüyorum bu öksürüğüne huzursuzum.bricanly şurup vermişti önceden doktoru 1 ölçek ondan verdim ancak onunda digoksin damla ile kullanımının zararlı olduğunu okudum.ne yapabilirim hocam bu öksürük için hiç doktora götürmedim ateşi olmadığı için.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.