Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğimin doktoru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebeğimin doktoru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şebnem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 239
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğimin doktoru
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2007 Saat 23:24

Merhaba Benal hanım,

Bebeğimin rutin kontrollerini özel bir hastanede yaptırıyorum. Doktorumuzun kontrol anlayışı, boy ve kilo ölçümü ile aşısı. Beslenmesi ile ilgili ben soru sormazsam hiç bir şekilde beni yönlendirmiyor. Az kilo aldıysa sadece "kötü" demekle yetiniyor. Nasıl davranmam, beslenmesinde ne gibi değişiklikler yapmam hususunda kesinlikle beni yönlendirmiyor.Kerem benim ilk bebeğim, haliyle biraz acemiyim. Bu noktada sorum şu olacak, acaba doktorumu değiştirmemin bir faydası olurmu? (Hem bebeğim hem de benim kendi psikolojim için)

Bebeğim uyku ve yemek düzenini kendisi oluşturdu ve bu düzenin dışına çıkmıyor. Uykuya çok düşkün, her mamanın ardından mutlaka 1 saat uyumak istiyor. Gece uykularıda yetişkin insan gibi 22.30 da yatıp sabah saat 09.00 da kalkıyor. Bu zaman zarfında da sadece 60 cc mama içiyor. Kilo alış hızının yavaşlaması buna bağlı olabilir mi? Mama içirmek için gece uyandırmalımıyım?

Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Saygılar

Düzenleyen şebnem - 05 Ara 2007 Saat 14:10
Yukarı Dön
cemrem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2007 Saat 08:51
doktorlarla ilgili aynı sıkıntıyı bende yaşadım.kızım 6 aylık şehir değişikliği nedeniyle bu ikinci doktorumuz.çevremdende araştırdığım kadarıyla bütün çocuk doktorları hemen hemen aynı.bizim doktorumuz besin konusunda yardımcı oluyor ama bebişimin motor gelişimi hiç takip edilmiyor. doktorlarımızdan isteğimiz bizi anlamaları ve yardımcı olmaya çalışmaları.
Yukarı Dön
şebnem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 239
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2007 Saat 09:18

Tekrar merhaba

bir sorum daha olacaktı çok özür dileyerek oğlum bu ay çok az kilo almıştı hatırlarsanız 250 gr dünden bu yana biberon mamasını yeterli cc içmediği için ana öğününden kaldırdım yerine kendim hazırladığım çorbadan  veriyorum biberonu isterse gece veriyorum çorba ve muhallebi türü kaşıkla yenen şeyleri daha çok seviyor sizce yaklaşımım doğrumu hatırlatmam gerekirse oğlum 7 aylık 7500 gr ve 69.5 cm boyunda çok teşekkür ederim   sevgiler

Düzenleyen şebnem - 05 Ara 2007 Saat 13:45
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2007 Saat 09:38
Merhaba...
Az kilo aldığı için bebeği görmeden yorum yapmak istemem. Bana ulaşabilirseniz sorunları detaylarıyla cevaplarız. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.