Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimin gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğimin gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğimin gelişimi
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2007 Saat 13:33
Benal Hanım Merhaba

Bebeğim 2 aylık,

doğum kilosu :3340gr ve 49 cm
             1.ay  :3900gr ve 53 cm
             2.ay  :4400gr ve 57 cm   bu veriler altında doktorumuz bebeğimin 2.ay kilosunu yetersiz bularak aptamil mama verdi ve her emzirmeden sonra (memede yarım saat tuttuktan sonra) bebek ne kadar alırsa vermem gerektiğini söyledi,ve ben anne sütüm yetersiz kaldığı için çok üzüldüm,Sizce sadece anne sütüne geri dönebilmem ilerleyen günlerde mümkün mü?Bunun için ne yapmalıyım?Bebeğim mamayı, emzirdikten sonra almıyor ve yüzünü buruşturuyor,mamayı beğenmedi,başka mama mı denemeliyim?ve emzirme kaç saat aralıklarla olmalı?Maaalesef ben de diğer arkadaşlar gibi aynı dertten muzdaribim.Özel hastaneye gidiyorum fakat hastane kalabalık olduğu için doktorumuz biziml ilgilenmiyor ve maksimum 5 dakikayı bulmuyor aşı ve muayene süresi.telefonlarımıza da çıkmıyor yoğunluktan,Bu yüzden sizin varlığınız ben ve benim gibi anneler için büyük bir şans.
İlk 40 gün inanılmaz sütüm vardı,günde yarım litreye yakın göğüs kalkanında biriken sütü atmak durumunda kalıyordum,hiç azalmayacak sandım sütüm,benim kusurum hiç tamamen boşaltamadım o günlerde memede kalan sütü,Geri dönüş mümkün mü o bol sütlü günlerime lütfen bana yardım edin Benal Hanım,bebeğime sadece anne sütü vermek istiyorum.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2007 Saat 01:22
Merhaba...
1. Doktorunuz çok erken karar vermiş.
2. Ne yazık ki yanlış uygulama önermiş. Her öğün önce anne sütü sonra biberon maması olmaz. Anne sütünün biyolojik değeri düşer. Bebek biberona alışamaz. mamayı sevemez. Ayrı ayrı öğünlerde vermeliydiniz.  
3.Anne sütünden sonra iki saat, mamadan sonra 3-3.5 saat sonra besleyin.
4. İsterseniz bana ulaşın Etiler de ya da Acıbadem de. Deneyelim sütü arttırmayı. Sevgiler...

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2007 Saat 03:46
Artar inşAllah canım merak etme.Benimde öyle olmuştu 40 gün sütüm her yeri yıkadı.2.ay azaldı.Bende memenin boşaltılması gerektiğini bilmiyordum. Süt arttırıcı şeylerle sütümü arttırıyordum sonra çok gelip yine azalınca üzülüyordum dahada gidiyordu.Şimdi azasada takmıyorum nasılsa inş.artacak yine diyorum.MaşAllah Maximum 4-5 günde geri geliyor.

Sütünü arttırmayı başarınca artan sütü mutlak sağ,bide normaldir arada gitmesi bunu çok kafana takma.Sütün geri gelir.Muslukmu bu hep aynı aksın :)

sevgiler...

Düzenleyen alperen - 07 Ara 2007 Saat 03:47
Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2007 Saat 22:49
süt nasıl arttırılır ? kastettiğiniz acaba  bebek emdikten sonra damemede kalan sütü sağmak mıdır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.