Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş öksürük..hasta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş öksürük..hasta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş öksürük..hasta
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2011 Saat 21:43
hocam merhaba..
kızım 3 yaşında.1ay önce ikimiz aynı gün grip olduk..ilk kez ateşsiz hasta oldu.öksürükte yoktu.1hafta sürdü arazlar.iyileşti.3gün sonrada öksürük basladı.sonra koyulasmıs olan burun akıntısı yine su gibi ye döndü..koyulastı derken su anda yine su gibi..öksürüğü son günlerde artmıstı.gececek artık ondan diyordum,,ama şu an ateşlendi...zaten dünden beri huysuzluk iştahsızlıkta var.ağız kokusu duymadım,,ama öksürüğü daha kötü,,ateşi ölçmedim ama yüksek..
bugün aile hekimine gitmiştik..peditus kullan öksürüğü azalmazsa ant.ver dedi..eczaneye bile uğramadım,ama şimdi ateşi çıkınca endişelendim..şimdiye dek hastalanınca soluğu dr da alıp direkt kan tahlili yaptırıp,dr.ant.verse dahi kullanmadan(düşük yada az yüksek wbc)iyileşiyordu.siz sağolun..

bu ilkinden ayrı bir hastalık mı onun devamı olabilir mi?hani diyorsunuz ya ateş çıkarsa tekrar tehlikeli olabilir diye?(gerçi ilkinde ateş yoktu)
ahh endişe...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118065
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2011 Saat 13:43
Son ateşlenmesi, yeni bir hastalık.. Burnun da "sugibi" akıntı varsa, Grip geçiriyor demektir..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 10:07
hocam tekrar merhaba
kızımın cuma aksamı ateşi çıkmıştı.gece kendiliğinden düştü-çıktı derken sabaha 37,5 civarına gelmişti.bütün gün ve gece öyleydi,çıkmadı..pazar gündüzde iyiydi ama gece yine yükseldi ateşi..öksürük fena ama..ciğerini parçalıyormuş gibi..şimdi daha düşük ateşi..dilinde beyazlık var ama ağız kokusu çok az..keyfi iyi..burnuysa az tıkalı ama akmıyorda..zar zor temizlerse su gibi geliyor..gripteki çeşme burun gibi değil yani..doktora gitsem diyorum,,çünkü grip değil sanki,daha kötüleşirse kendi elimle hasta etmiş olacağım..
dr a gitsek parçalıyo kendini,,ne dersiniz siz hocam?
çok teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 12:53
Ateşi çıkarsa, gidin..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 18:36
dr dan geldik hocam..
öksürüğü hırıltılı,ciğerlerinden geliyor..
bronşit,,röntgen çekelim..zatürre mi bakalım dedi.(yanlış anlamadıysam)kan tahlili yapsak dedim,,gerekirse röntgenden sonra dedi..istemeyince ilaçları yazıp,ilerleme olmazsa haftaya göreyim dedi..
augmentin 400mg....
ventolin
predrol 20 mg(3tane)
daha sonra tahlilde israr edince yaptık.röntgeni istemedim bari tahlil yaptırıp içim rahatlasın dedim:)
crp negatif
wbc 8.1
eritrosit 3,93
rdw 15,2
mpv 6,7
lenfosit 49
nötrofil 37,7
bunlar farklı olan sonuçlar..dr çıktığı için sonuçları yarın konusalım dedi..
insaallah kötü değildir sonuçlar..wbc düşük ama diğerleri ne anlama geliyor?ateşi şimdilik düşük(37,5 civarı)gece yükselecek muhtemelen..
ne derseniz öyle hareket edeceğim,ilaçlara başlamıyorum:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:10
Sakın, ama sakın hiçbir ilacı, hele Prednol iğneleri yaptırmayın...Çocuğunuz basit bir "Viral enfeksiyon" geçiriyor, tahlilde görülenler tipik viral enfeksiyon belirtileri, hiçbir ilacı kullanmayın.. Benim nezle/Grip için anlattıklarımı uygulayın. İyiki Röntgen çektirmemişsiniz..  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:20
hocam açıpta cevabınızı görünce çok sevindim.viral enfeksiyon derken normal gripten daha ileri bi durum mudur acaba?yani o virüslerin ciğerlere inmesi gibi?viral zatürre?öyle olsada ilaçsız tedavi diyordunuz gerçi.dün gece çok güzel uyudu mesala.nefesini saydım 40ı bulmadı..öksürük için benical var,arada versem sakıncası olur mu?babamızın gözünde bile -dr. ilaç verdi,kullanmadı-diye acımasız anneyim:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:45
Viral enfekison= Grip= nezle..... Gece çok inatçı bir öksürük tutarsa, sadece geceleri 1 ölçek Benical verebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.