hocam merhabalar,
oğlum 2,5 yaşında...geçen yaz durup dururken burnu kanadı o gün güneş altında fazla kaldığı için endişelenip doktora götürdüm..doktor ışıkla burnuna baktı ve yabancı bir cisim sokmuştur dedi ve tekrar olursa soğuk suyla yıkamamızı burnunun göz hizasındaki kısmına hafifçe bastırmamızı söyledi... bir sürü antibiyotik yazdı ve "burnun çok önemli olduğunu ve beyne giden açık yol olduğunu" söyledi yara var ise iltihaplanıp beyne zarar verebileceğinden bahsetti ve ilaçları kullanın deyip bizi eve gönderdi..ben antibiyotiğe karşı bir nefret duygusu taşıdığım için kullanmadım ( ne zaman doktora götürsem antibiyotik yazıp eve yolluyorlar)..zaten parmağı sürekli burnunda olduğu içinde kesin kendi yapmıştır diyerek pek te üstünde durmadım..iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum..
daha sonra birkaç kez daha bu olay başımıza geldi ve farkettim ki ne zaman burnuna serum fizyolojik damlatsam burnu kanıyor..
birkaç defa daha doktora götürdüm ve her götürdüğüm doktor aynı şekilde ışıkla bakıp yabancı cisimle zarar vermiştir diyerek antibiyotiği dayadılar.."serum fizyolojik damlattığımda oluyor" dediğimde "tuzlu olduğu için yarayı yakıp kanatıyordur" diyorlar.peki neden sadece sol tarafı kanıyor serum sağ tarafa sorun çıkarmıyor da sol tarafa mı çıkarıyor..neden sadece serum fizyolojik damlattığımda kanıyor.
benim anlamadığım serum fizyolojik neden kanatsın burnunu, böyle birşey yaparmı ?.dedikleri gibi yara varsa da bu yara 1 senede geçmez mi?..ben bu kanamaların nedenini nasıl öğrenebilirim? hangi testleri yada ne biliyim film gibi bişeyleri yaptırmam gerekir ki tam nedenini öğrenebileyim??
saygılar,
Düzenleyen mell - 19 Nis 2011 Saat 21:09