Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın beslenmesi ve gazı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın beslenmesi ve gazı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4001
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın beslenmesi ve gazı
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 12:09
merhaba kadir bey.ben yasemin mert.henüz 20 yaşında gencecik bi anneyim kızım 27 eylülde doğdu.kızım 2 ay önce kadar amip geçirdi.ilaçlardan sonra biraz düzene girdik testleri tekrarladık tekrar amip çıkmadı.yalnız yaklaşık 1 haftadır kızımın gece uykuları yok denecek kadar az.sürekli kucak istiyor.biliyorum oda çok uyumak istiyor.kucaktayken rahat yatırınca inlemeye başlıyo ve kalkmak istiyor.örneğin bu gece sabah saat 5 e kadar inledi.saaat 5.30 da kakasını yaptı ve ondan sonra rahatlayıp uyudu.bu arada henüz dişlerimiz çıkmadı ama kaşınıyor.kızım için çook üzülüyorum bana cvp yazarsanız çok sevinirim.kızım şu an 9.200 kiloda.boyuda 69 santim.bu arada hangi çorbaları vermem uygun.örneğin ebzede bütün sebzeleri karıştırıp veriyorum.(kabak kereviz ıspanak patates havuç karnıbahar soğan pirinç domates biber)bi sakıncası olurmu. bu aralar karın şişliği oluyor bu kızımı rahatsız ediyor, kakasını yapınca rahatlıyor.

birde kızım 2 gündür grip oldu bunu için peditus ve gazı içinde metsil şurup veriorum başka bşey öneririmisiniz

teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:57
1 yaş kilosunda, sıkıntıları fazla yemesinden olabilir. Zaten bu yaştada "amip" olmaz, o sümüksü kakalr çok yediğindendir. Amipli hasta bu kadar güzel kilo almaz. Yemek/çorba faslı günde 1 öğünden fazla olmasın. Oda siz kendinize( kıymalı sebze olarak)  ne pişirdi iseniz. Grip için sakın o ilaçları kullanmayın, göğüsüne indirirsiniz, 2-3 gün sonra hırıltıları başlar. Metsil'in çocuklarda bir faydası olmaz.
Yukarı Dön
bysmert Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 11:11
çok teşşekkür ederim hocam.zaten bugünlerde kızım hiç bişey yemek istemiyor.sadece emmek istiyor.peki gribi için ne önerirsiniz çünkü sık sık hasta oluyor.ne kadar korusamda.bu arada bebebeklere tuzlu ve salçalı vermekten sakının diyolar sizce kızım artık yiyebilir mi.şimdiden teşekürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 12:39
Aşırı tuzlu, salçalı (sushi, turşu, salamura gıdalar, şarküteli ürünleri ) hariç verebilirsiniz.Evde kendinize pişirilen kıymalı sebze yemeklerinden 1 öğün alabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.