Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kakasını yapmak istemiyor:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkakasını yapmak istemiyor:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moonserose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: kakasını yapmak istemiyor:(
    Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 18:16

oğlum 3 yaşında ve birkaç aydır kaka tutma sorunumuz var.kabız değil.kakasının kıvamı yumuşak.2 yaşından sonra pek zorlanmadan küçük çişe alıştı ama kakayı tuvalete hiç yapmadı,bizde zorlamadık.şimdi ise tutabildiği kadar tutuyor ve sabahtan akşama kadar 'karnım acıyor' diye ağlıyor.duphalac kulanıyorduk artık oda fayda vermiyor.poposuna bepanten ve anestol karıştırıp sürüyorum ama çok çaresiz kaldık.bize ne önerirsiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 10:50
Boşverin.. Bu onun problemi, çözümü kendisinin bulması lazım.. Siz ilgilendikçe iş uzar.. Yumuşak kaka yapıyorsa, Duphalac vermeyin, sert kaka yaptığında verin. O kremlerin hiçbir faydası olmayacak..
Yukarı Dön
moonserose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 11:53
hocam benim korkum kakasının tutması ona uzun vadede zarar verirse?bağırsaklarına zararı olursa diye korkuyorum?
birde bazen geceleri çok ağlıyarak uyanıyor .ayaklarım acıyor diyor.masaj yaptırıyor sonra biraz sakinleşiyor ama sabaha kadar ara ara uyanıp ağlıyor bacaklarını tutarak.bu büyüme ağrısı dedikleri durummu acaba?
agresif.. vuruyor,kırıyor.arkadaşlarını dövüyor.yemek istemiyor,uyumak istemiyor..akşamları uyumak istediğinde kendisini sallatıyor hemde beni istemiyor.babasına sallatıyor.Ermmherşeyi problem.yemesi ,içmesi,kakası,uyuması..bu çocuk yola gelirmi sizce?Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2011 Saat 12:27
Kaka tutmasının bir zararı yok. Bacak ağrıları; çok hareketli olması ile ilgili. Psikiyatrist arkadaşlada bir görüşün.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.