Dr bey merhaba,
4 yaşındaki oğlumun akşam ateşi 37.8 idi,sabah ta çok yüksek değildi fakat akşamüstü 39.9 olunca acile götürdüm.Oradaki pratisyen dr,kan testi yaptı ve WBC değeri 17.3 çıktı.Boğaz enf. olduğunu ve idrar yolu da olabileceğini söyleyerek,iğne yapması gerektiğini,yoksa çocuğun havale geçireceğini söyledi.NOVALGİN iğne ile bir antibiyotiği karıştırıp,bacaktan iğne yaptılar.1 saat gözlem altında tuttular,1 saatin sonunda ateşi 36.1 e düştü.
Bir dr arkadaşıma sordum,novalgin iğnenin yurtdışında yasaklandığını çünkü kan değerlerini çok düşürdüğünü ve de çocuklarına asla yaptırmayacağını söyledi.
Gerçekten novalgin iğne bu kadar zararlı mı?
Kan değerlerinin düşmesi sürekli mi yoksa sonradan yükselir mi?
Novalgini başka bir antibiyotikle karıştırmak doğru mu?
Dr ayrıca,4 gün boyunca iğne tedavisinin süreceğini,4 günün sonunda da 4 günlük ilaç tedavisine başlanacağını söyledi.Hatta reçeteyi yazıp verdi,ilaçları kullanmaya başlayın dedi ama açıkçası ben şimdilik almadım ilaçları.İğne ile ilaç birlikte ağır gelmez mi çocuğa?
Yapılan bütün bu uygulamalar doğru mu sizce?Bu arada dr un bize yazdığı şuruplar,iburamin şurup ve minoset şurup muş,4 er saat arayla dönüşümlü.Bunlar da antibiyotik mi,kullanmamızın bir sakıncası var mı?
Çok teşekkür ederim,saygılar.
Düzenleyen ebyega - 03 Haz 2011 Saat 00:47