Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebyega Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 23:29
Dr bey merhaba,
4 yaşındaki oğlumun akşam ateşi 37.8 idi,sabah ta çok yüksek değildi fakat akşamüstü 39.9 olunca acile götürdüm.Oradaki pratisyen dr,kan testi yaptı ve WBC değeri 17.3 çıktı.Boğaz enf. olduğunu ve idrar yolu da olabileceğini söyleyerek,iğne yapması gerektiğini,yoksa çocuğun havale geçireceğini söyledi.NOVALGİN iğne ile bir antibiyotiği karıştırıp,bacaktan iğne yaptılar.1 saat gözlem altında tuttular,1 saatin sonunda ateşi 36.1 e düştü.
Bir dr arkadaşıma sordum,novalgin iğnenin yurtdışında yasaklandığını çünkü kan değerlerini çok düşürdüğünü ve de çocuklarına asla yaptırmayacağını söyledi.

Gerçekten novalgin iğne bu kadar zararlı mı?
Kan değerlerinin düşmesi sürekli mi yoksa sonradan yükselir mi?
Novalgini başka bir antibiyotikle karıştırmak doğru mu?

Dr ayrıca,4 gün boyunca iğne tedavisinin süreceğini,4 günün sonunda da 4 günlük ilaç tedavisine başlanacağını söyledi.Hatta reçeteyi yazıp verdi,ilaçları kullanmaya başlayın dedi ama açıkçası ben şimdilik almadım ilaçları.İğne ile ilaç birlikte ağır gelmez mi çocuğa?

Yapılan bütün bu uygulamalar doğru mu sizce?Bu arada dr un bize yazdığı şuruplar,iburamin şurup ve minoset şurup muş,4 er saat arayla dönüşümlü.Bunlar da antibiyotik mi,kullanmamızın bir sakıncası var mı?
Çok teşekkür ederim,saygılar.

Düzenleyen ebyega - 03 Haz 2011 Saat 00:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 10:19
WBC değerinin 17.3 olması, antibiyotik gerektiğini gösterir.. Erkek çocuklarında sistit olmaz.. Novalgin iğneye gelince; yapılanlar sadece sizin gözünüzü boyamaya yarayan bir "show" dur. Novalgin'in tesiri geçince gene ateş çıkar. Merak etmeyin, 1 defalık iğneden sadece canı yandı, başka zarar olmaz. Türkiye haricindeki doktorlar; Ateşi ve Havaleyi iyi bilirler ve bunların zararsız olduğunu, esas tehlikeli olanın bu ateşi çıkaran mikrop olabileceğini bilirler. Ama bizim doktorlar 30 seneden beri ateşin ve havalenin neden ve nasıl olduğunu, hala öğrenemediler. Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi, yazarlar bölümünden okuyun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Haz 2011 Saat 10:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.