Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Şehnaz
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7682
|
Konu: ameliyat Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 14:18 |
Hocam biraz uzun olacak şimdiden özür diliyorum vaktinizi alacak.
Hocam oğlum 19 haziranda 3 bitiyor. geçen sene Mayıs ayında başlayan bir hafta arayla tekrar eden ateşli rahatsızlıklar geçirdi. İğneler, antibiyotikler sonucunda en son Eylül ayında bitti. Bütün bir kış hiçbir şekilde ne grip, nede başka bir rahatsızlık geçirmedi. Bu sene tekrar mayıs ayında aynı ateş olayı yine başladı. bir hafta 10 gün arayla tekrarlayan ateşler oldu. İlkinde iğne ve antibiyotik verildi sonraki rahatsızlığında götürmedim ateş düşürücülerle geçiştirdim. Yalnız cuma günü bayağı ateş inat olunca cumartesi doktora görtürdük bademciklerinin iltihaplı olduğunu ve antibiyotikle geçmiyeceğini söyledi. Ve antibiyotik başladık. Yeni bulduğumuz çocuk doktorumuz ankara dışındaydı onu bugün gördük bi kbb gitmemizi tavsiye etmişti bugün onada gitti. Doktor Oğlumun boğazlarını görünce ooo çok kötü hepmi böyle dedi bende bu size yazdığım durumu anlattım. Biz bir senede 3-4'den fazla antibiyotik kullanılması taraftarı değiliz İrfan çok fazla içmiş geçen senede böyle oldu diyorsunuz. Bence bademcikleri alınmalı yazık çocuğada dedi. Sonra doktorumuza götürdük. Ha deyince ameliyat olunmaz bir alerji bölümü görsün ondan sonra karar verelim dedim. Biz tanıdık bir dişçimiz var diş yapabilirmi diye gittik. En arka azı dişleri çıkıyormuş ikiside aynı anda patlamış oda büyük ihtimal diş yapıyor sakın ameliyata hemen karar vermeyin seyrine bakın dedi. Sizce ne yapmamız gerekiyor hocam bana bir akıl verirmisiniz.
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118968
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 14:52 |
Yok artık, daha neler... Diş çıkarken "ateş" mi yapıyormuş??? Hangi tıp kitabından okumuşlar?? Ameliyat için acele etmeyin, 2 kışı tamamlamışsınız zaten bu hastalıklı devreyi bitirmişsiniz, bu yaz geçsin, eğer çocukta ( ateşlenme değil) kulak problemleri olursa ameliyatı düşünebiliriz.. Kulak problemleri olmayan bir hastada sırf ateşi oluyor diye bademciklerini almak, biraz "tüccar" zihniyetidir. Yani imkan olsada zamanda 2 sene geri gidip bademciklerini aldırmış olsa idiniz genede bu hastalıklar olacaktı.. Bademciklerin olup veya olmaması mikropların umurunda bile değildir, bildiklerini okurlar.
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 15:04 |
Hocam yazmayı unuttum kulaktanda şüphelendiler su toplanması varkırmızı dediler onada baktılar. Basınç testi yaptılar. Şüphelenmiştim ama gayet normal birproblem yok kulaklarda dedi.
Alerji bölümüne götürmemizi tavsiye edermisiniz
Düzenleyen Şehnaz - 06 Haz 2011 Saat 15:08
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 15:46 |
Bu tip rahatsızlıklar, virüs enfeksiyonları sonucunda olur.. Allerji ile bir ilgi yok.
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2011 Saat 09:09 |
Kadir Hocam iyice çıkmaza girdim. Oğlum pazartesi günü 10 gündür kullandığı antibiyotiğini bitirdi veeee çarşamba günü tekrara ateşlendi. Ben acaba üşüttümü diye doktora götürmek istemedim. Ama inat ateş oldu. 40'lara çıkınca dün tekrar götürmek zorunda kaldım. Boğazlarına baktı ve yine bademcikleri beyaz noktalarla dolu. Artık neyi bekliyorsunuz bu Nisan ayından beri 6 gelmeniz. Yazık çocuğa aldırın şu bademciklerini kurtulsun diyor. Bademcikleri şu anda almak bir kurtuluş olabilir ama ileride bize sorun olmazmı hocam? Hem aldırmak gerçekten zorunlumu siz bir kış daha kalmış sabredin demiştiniz. Bizde eşimle sizin bu söyleminiz doğrultusunda ameliyat ettirmekten vazgeçmiştik. Ne yapalım hocambir akıl verin. Şu anda yine 3 adet iğne verdi ve yarın sabah antibiyotiğe başlıyoruz tekrar  ...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2011 Saat 09:39 |
Bu işler iğne ve antibiyotiklerle düzelmez. Antibiyotik kullanırken bile hasta olması geçirdiğiniz rahatsızlığının "Gripal" enfeksiyon olduğunun işaretidir. Bademcikleri aldırmakla "başınız göğe "ermeyecek"... Bademcikler, evinizin önündeki "bekçi köpekleridir", hırsız gelince havlıyorlar, sizde sesten rahatsız olup, köpeği yoketmeyi düşünüyorsunuz. Bademcikler hastalık yapmaz. Eski maillerede bakın.
|
 |
hbo_ipek
Üye
Puanlar: 110
|
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 21:21 |
Hocam benim takıldıgım bir nokta var aydınlatırsanız çok sevinirim
Söylediklerinize katılıyorum bademcikler alınsa da yine de hasta olacagına antibiyotik kullanılıcaksa yine kullanacagına yine ateşinin olacagına vs. ama bir çocuk çok fazla bademcik enfeksiyonu geçiriyorsa boğazı şişiyor acıyor yutkunamıyor yiyemiyor içemiyorsa onu bu ızdıraptan kurtarmak adına ameliyat yapılamaz mı?
Kusura bakmayın virgülsüz yazdım tuş çalışmıyor
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2011 Saat 10:41 |
Bademciklerin orada olup olmadığı, mikropların umurunda değildirki?? Gene yapacakları hastalıkları yaparlar. Bademcikler, hasta bir uzuv değilki alınınca rahatlıyasınız!! Bunlar lenf bezleri olup, mikrop girdiğinde vazifelerini yapıyorlar. Sadece "geniz eti" dediğimiz lenf bezleri bazı çocuklarda aşırı irileştiklerinde, solunumu etkilemeye başladıklarında alınmaları rahatlık sağlayabiliyor. Tecih sizin.
|
 |