Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun damlası-grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun damlası-grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: burun damlası-grip
    Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 00:09
hocam  merhabalar,

ailecek grip olduk..babamız bir grip mikrobu getirdi ki sormayın ben kışın bu kadar ağır grip olmamıştım..tabi oğlumda kendi payına düşeni aldı Cry o kadar dikkat etmemize rağmen maalesef oda grip oldu..işte işin kötü tarafı size daha öncede yazmıştım serum fizyolojik dahil hiçbir damla kullanamıyoruz.çünkü burnu kanıyor.kanamanın ne zaman olacağı belli olmadığı için de gece kanarsa ve farkedemezsem nefes borusuna kan akarsa vs.vs  endişelenmekten damlada kullanamıyorum..

cold mix. damlattım 1-2 gece ama onunda kokusundanmıdır nedir uyuyamadı.(o tıkanık burunla nasıl aldıysa kokuyuSmile)
hocam burnunu açmak için başka ne kullanabilirim nasıl birşeyler yapabilirim tavsiyeleriniz nelerdir. öksürük olmadığı için bal-limon vermiyorum.vermelimiyim? ateşle başlamadığı için uzun sürecek sanırım.. 

saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 12:34
Öksürük yoksa, bal-limon gereksiz. Burnu çok tıkalı ise, İliadin ped. burun damlasını; 3 gün, günde 2x2 şer damla burun deliklerine damlatın.
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 19:45
hocam sorunumuz damla damlatamıyoruz..burnu kanıyor..ne zaman burnuna ilaç damlatsam ya hemen yada bir süre sonra kanama olması..benim korkum gece kanarsa nefes borusuna kaçma ihtimali varmı??
eğer öyle bir ihtimal varsa burnuna ilaç damlatmak yerine başka bir tür uygulama yapabilirmiyiz.

saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 10:11
Burun kanaması ile nefes borusu dolmaz. Bu durum, ancak burnu kan ile dolduğunda "derin nefes alması" ile olurki, bu durumda ancak "komadaki", şuuru kapalı,  bir çocukta olabilir. Eğer damla ile probleminiz varsa, Coldmix veya göğüsüne Vicks sürmeyi deneyin. Zaten havalar iyice ısındı, bu tip rahatsızlıklar bundan sonra  sizi çok üzmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.