Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil sonucları ve süt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil sonucları ve süt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil sonucları ve süt
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2011 Saat 11:13
iyi günler sayın hocam,oglum şuan 25 aylık 15 kilo 93 cm.ogluma sizin dedıgınız sekılde 500 ml nin altına gelmeyecek sekılde kutu sütü veriyorum.yalnız salı günü akrabamızın getirdigi acık sütü iyice kaynattıktan sonra ogluma içmesi için vermistim.dün sabah oglum ateşlendı,hemen bulundugumuz yerdeki saglık ocagına götürdük.küçük bir yerde yasadıgımız için burda çocuk doktoru maalesef yok.
ogluma kan ve idrar tahlili yapıldı.sonuclar söyle:
HEMOGRAM:
wbc:16.4
lym:4.3
mon:0.9
neu:10.2
eos:0.8
bas:0.2
lym%:26
mon%:6
neu%:62
eos%:5
bas%:1
rbc:4.67
mcv:74
hct:34.8
mchc:34.5
hgb:12.0
rdw:13.6
plt:363
mpv:10.8
pct:0.390
pdw:13.3

idrar tahlili sonucumuz:
bil:neg
uro:norm 0.1mg/dl
ket:neg
glu:neg
pro:neg
bld:neg
ph:5.5.
nıt:neg
leu:+75wbc/ul
s.g:1000
idrar mikroskobisi:
mikroskobi lökosit:1-2

cıkan sonuclara göre ;gittigimiz doktor amoklavin 200 bid,dolven şurup ve kansızlık için ferrum kan şurubu verdi.sizin yazılarınızdan takip ettigim kadarıyla hgb degerinin yetişkin referansında olup olmadıgını sordum doktora.oda labaratuvarda cocugun yasının yazıldıgı ve ona göre degerlendirildigini  söyledı.oglum ateşi gece boyunca 38,5-39 arasındaydı.şabah ateşi yoktu ama şurubun etkisi gecınce ateşi tekrardan yükseldi. 
saglık kurulusundaki doktor, ogluma süt vermemem gerektigini kansızlık yada mide kanaması yapabilecegini,sütün hicte oyle sanıldıgı kadar yararlı birsey olmadıgını söyledı.tabiki bu söyledıklerıne kulak asmadım ama sizede danışmadan gecmek istemedim.

açık süt mü acaba enfeksiyon yapıp oglumu ateşlendirdi?
kan şurubunu kullanmalımıyım?
tavsiyelerinizi beklıyorum,saygılar,tesekkurler..

Düzenleyen biricigim - 29 Tem 2011 Saat 00:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2011 Saat 09:39
Hgb 12 ve hala kansızlıktan basediyorlarsa, çok ciddi bir "cahillik" veya "kasıt" var.. WBC niz yüksek, bu sebeple antibiyotiği kullanın. Hala süt aleyhinde bu şekilde konuşmasıda onun bilgi seviyesini gösteriyor, boşverin. Kaynatılmış sütten mikrop geçmez, ayrıca "iyice kaynatmanıza da" gerek yoktur, "-bir taşım kaynatmanız-" yeterlidir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.