Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aciil(Allerjik ürtiker)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaciil(Allerjik ürtiker)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Konu: aciil(Allerjik ürtiker)
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2011 Saat 22:55
Merhaba hocam.bu oğlana kreşmi yaramadı,bursamı bilmem.hiç hasta olmuyor derken 10 gün önce bronşit-şimdide alerjik bişey.dün gece 22 de başladı kabartılar.iğne yerini östererek acıyo dedi,bi baktık ki el kadar orası beyaz yanlara doğru kızarık-börek gibi bi kabartı.omuzda,bacak alt ve üst bölgede,sırtta.hemen acile götürdük.doleday diye 1/2 ölç.gece içsin dediği bi şurup verildi.eve geldik kabartılar sönmeye bşlamış.sabah da bişey yoktu.şimdi saat 22.30 yine aynı kabartılar.nedir bunlar hocam.niye bu saatlerde.yediği bişey dokundu desem akabinde olmazmıydı,anlaymadım.başka bidr.a dahammmı göstersek.önerilerinizi bekliyorum.iyi geceler..resmini de göndericem,lütfen yardımcı olun,korkuyorumCry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 10:34
Şimdilerde "moda" oldu, her türlü grip vak'asına Bronşit veya Allerji diyorlar. İğneden bahsediyorsunuz, ne iğnesi yapıldı? Resmi bekliyorum.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 22:06

Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 22:18
Hocam durum bu.bu akşam yne kabardı.gece oluyo neyse.gündüz geçiyo,artık şurup içiyo omu gündüz çıkarmıyo bilmiyorum.deloday yarım ölçek içiyor.ayın 9 unda balgamlı öksürükten tıkanınca acile gitmiştik.o zaman nebül verilip,prednol 10.mg.yapılıp eve de asist ve sefazol 250 iğne 2*1 verilmişti.12 sinde bitmişti iğneside.13 ünden itibarenzaten ilaç lmıyor.bu döküntü2 gündür bacak-omuz-yüz-kollardaçıkıyor.1-2 saate sönüyor.yerinde hiç iz kalmıyor.kreşe gidiyor 2 haftadır.orda çocuklarla beraber önüne hangi yemek çıksa azda olsa yiyormuş.normalde ben ona evde hiçbi yediğimiz ev yemeğinden yediremiyordum.öğretmeni alışıyor-çok uyumlu bi çocuk diyor.zaten ilk çıktığı gün yani 2 gün önce gece başladı-o günkreşe gitmemişti.yediği bişey dokunsa hemen çıkmazmıydı.niye geceleri oluyorbilemedim.bi bakın da resme.öneriniz ne olursa onu uygulayalım.korkacak bi durum yokturumarım.çocuk bu stresten olmaz heralde(cahilliğime verin).Tonguesaygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2011 Saat 12:07
Bu "Allerjik ürtiker" .. Sentetik boyalı bir şeyler (BoniBon, Jellybon, Ayıcık şeker, gibi) yemiş. Herhalde arkadaşları verdi. Önemli bir şey değil, sadece; "Zyrtec" şurup günde 1 löçek verin yeter. Niye Asist ve Sefazol veriyorlar, anlaşılır gibi değil. Hele Prednol, bu tip durumlarda olacak iş değil. Ancak solunumu sıkışacak  o zaman düşünülecek bir ilaç . 
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2011 Saat 13:13
Sağolun değerli hocam,içimizi rahatlattınız.kreşe zorla gönderiyorum diye stresten deyip iyice canımızı sıkmışlardı.bu yaşta ne stersi olsunmuş diye düşünüyorum.abur-cubur yiyor arada.kesiyoruz hemen.iyi hafta sonları diliyorum...Clap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.