Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esravrl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 16:18
Hocam Merhaba
Kızım 10.5 aylık 1 haftayı geçkin süredir burnu tıkalı daha önceleri akıntı yoktu 2 günder beri akıntısıda var keyfi gayet yerinde huzursuzluğuda yok. Bulunduğumuz yerde coldmix bulamıyorum hocam bütn ecza depolarına sordum yok. Bende serum fizy. sıkıyorum ve otri bebeyle çekiyorum uyumadan önce yapıyorum bu işlemi, Hocam bu kadar sık bir zararı olurmu? kIzımın burnu çok ama çok küçük doğduğundan bu yana hiç hasta olmadı ama burun tıkanıklı bu dönemlerde oluyor.
 Hocam uzun oldu ama bide kızımın beslenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
8 aylıkken bir anda emmeyi bıraktı ne yapsam aldıramadım :(
Kahvaltıda 75 cc devam sütünün içine ceviz fındık badem eziyorum, labne peyniri, terayağı,pekmez, gün aşırı yumurta sarısı tahıllı mamayla hazırlıyorum bi kase yiyiyor. uyumadan önce devam sütü içiyor, ara öğün meyve veriyorum içine 3 tane cicibebe atarak uyursa süt uyumassa içmiyor, öğelen karışık sebzeli kıymalı irmikli püre veriyorum bir kase yediriyorum. ara öğün yoğurt veriyorum 125 cc kadar, yatarkende sütlü tahıl maması veriyorum bir kase. Hocam ancak kızım 2480 gr doğdu şu anda 8300 gr zayıf gibi geliyor bana ama yemeside güzel ayrıca çok hareketli ufak ufak yürümeye başladı. Hocam uzun oldu ama cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2011 Saat 10:55
Bu yaşa gelmiş bir çocukta beslenme işi bundan daha  pahalı bir şekilde halledilemez. Normal kutu sütlerini kullanın, mamaların yerinede evde kendinize  "kıymalı sebzelerden" o gün ne pişirdi iseniz, onu verin.  Kahvaltı, aynen devam edebilir, yumurtayı hergün verebilirsiniz, 9. aydan itibaren hem beyazı ile, hem rafadan olarak vermenizde bir sakınca yok, kuru yemişleri abartmayın.
Yukarı Dön
esravrl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2011 Saat 11:20
Hocam herşeyini evde kendim yapıyorum. Hocam bizim yediğimiz yemeklerdende veriyorum ama çok yavaş çiğniyo hatta bazen çiğnemiyor bile. Bende blendrdan geçip veriyorum.  Hocam burun tıkanıklığı için ne diyorsunuz? Kilosu nasıl hocam ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2011 Saat 11:28
3.5 kilo doğmuşlarla, 400 gram bir eksiği kalmış, mühim değil. Evde pişenleride blendır dan geçirebilirsiniz. Burun tıkanıklığını serum fiz ile açamıyor iseniz, 3 günü geçmemek şartı ile "İliadinped. damla" günde 2x2 şer damla burun deliklerine damlatabilirsiniz. ColdMix yerine, göğüsüne fındık kadar Vicks sürebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.