Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bıngıldağı çökük...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBıngıldağı çökük...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: Bıngıldağı çökük...
    Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 12:17
Hocam 10 aylık kızımın (5.1.2011 doğumlu) bıngıldağının çökük olduğunu farkediyorum doğduğundan beri.... bu bir sorun teşkil eder mi? sağlık ocağındaki hemşire susuz kalmış demişti 4-5 aylıkken...
şu an baş çevresi 46 cm. boyu 75 cm kilosu 8500 g. (kilosunu tahmini yazdım, 8 aylıkken 8100 idi)

Hocam ayrıca kızım çok üşüyor, bizim kadar giydirsem donuyor, kat kat giydirmek zorunda kalıyorum, öyle bile ısıtamıyorum, 2 çorap 1 patik giydiriyorum bana mısın demiyor Confused kiminle karşılaşsam, kesin kansızlık vardır diyor. 3 ay önce kan tahlili yaptırmıştım (o zaman 6. hastalık geçiriyordu) HGB 11,2 idi... yine baktırsam mı acaba? neden üşüyor olabilir???

Düzenleyen Kevser - 01 Kas 2011 Saat 12:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119235
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 13:07
Bıngıldaktaki 2-3mm lik düşüklük normaldir. Su kaybında en son görülen bulgudur, yani su kaybının son safhasında, çocuk "çene atarken" görülen bir bulgudur. Sağlam, genel durumu iyi olan bir çocukta "- susuz kalmış-" demek, densizliktir. Gelişmesi gayet iyi, Hiçbir eksiği yok, fazlaları var. Üşümesi yapısaldır. Kansızda değil. Atıyorlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2011 Saat 13:08
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.