Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok yüksek ateşşşşşş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok yüksek ateşşşşşş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nehirus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: çok yüksek ateşşşşşş
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2011 Saat 20:03
kızım 26 aylık dün akşam üstü yavaş yavaş ateşi yükselmeye başladı 39. 2 leri buldu calpol verdim birkaç kere verdim hatta 4 saat arayla bugün ılık duş iyi oldu biraz sandım uyumaya başladı ölçtüm 40.2 acile gittik fakülte  hastanesi bu arada kusma ishal yok iştahsızlık var sadece dr boğazında yoğun kulağında hafif iltihap olduğunu söyledi ben tahlil yapsak iyi olmazmı dedim sebebi belli çocuğu yormayalım dedi (ben tabii artık hiç birine güvenmediğim için)klamoks ve calpol dolven dönüşümlü kullan dedi ateşini biraz orda düşürdük bu arada orada bir asistan ateşi 38.5 olduğunu söyleyince  ben daha yüksekti 40 tı dedim hayır canım bu çocuk 40 la solunum cihazına falan bağlanır dereceniz yanlıştır dedi şimdi kızım bitkin halde yatıyor ilacı bile veremedik sayılır bu ilaç yerindemidir ateş 40 olmazmı yani teşhis ve uygulama doğrumu sağolun
i
nehirus
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 10:11
Ateşi bal gibi 40 da olur, daha da yüksek olabilir. Hiçbir şekilde solunum cihazına filanda bağlanmaz, atıyor. Hadi çocuk, Menenjit filan olur, veya ağır zatürre geçiriyordur, anlarımda, Gripal enfeksiyonda hiç gereksizdir. Keşke bir kan sayımı yapılsa idi, antibiyotiğe gerek varmı idi anlaşılırdı. Ama tabi bu gibi yerlerde ateşle gelen her hastaya antibiyotik başlayacakları için, gerek görmeyebilirler. Kan sayımı yaptıramayacağınıza göre, antibiyotiğe başlayın , 3. dozdan sonra ateş hala devam ediyor ise, teşhis yanlış, Grip geçiriyor, antibiyotik gerekmiyor demektir.
Yukarı Dön
nehirus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 03:57
3üncü dozu kullandım tabi bahsettiği ölçüden daha az verebildim tam 3 te sayılabilirmi bilmiyorum ama şu an ateşi yine var ateş düşürücü vermek zorunda kaldım yine peki bu çocuk gripse bu adamın boğaz ve kulağında gördüğü şeyler nedir yani bir iltihap var ama gribe  bağlımı ve gripte sizin önerdiğiniz bir ilaç falan yok bildiğim kadarıyla ben ne kadar süre bu çocuğun ateşinin geçmesini endişelenmeden beklemeliyiym sizin makalelerinizi okudum okuyorumda ve size itimadım sonsuz ateş korkulması gereken bir durum  değil biliyorum ama çocuğumun baygın çaresiz hali vücudu al alken bunları düşünmemei engelliyor
nehirus
Yukarı Dön
nehirus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 11:34
ben bu mesajı size sabaha karşı attmıştım sabah yine hafif ateşi vardı bencede antibiyotik işe yaramadı gözleri hafif şiş karnım ağrıyor diyo ve genital bölgesinin acıdığını söylüyo biraz ishali var antibiyotikten olduğunu düşünüyorum çocuğum grip galiba ama ne burun akıntısı ne öksürük hiç birşey yok acaba idrar yolu falanmı tekrar götüreyimmi kan idrar tahlili için antibiyotiği daha vermeyeceğim
nehirus
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 12:28
İdrardan şüphe ediyorsanız, "İdrar kültürü" değil, "İdrar tahlili" yaptırın. Nitrit değeri "pozitif" gelirse görüşelin. Negatif ise, idrarı temiz demektir. Gripte 4-5 gün ateş olur ve ateşin 3-4 günlerinde öksürük ve akıntı başlar.
Yukarı Dön
nehirus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 19:08
dr bey şimdi yüzde hafif kulak arkalarında ve boyunda döküntüler var ateşi biraz yine var annem kızıl gibi dedi gözleri sulu sulu ve kaşınıyor onundışında heryerinini ağrıdığını söylüyor yani o yüzden idrar için şuanda tahlile gerek duymadım dr a götürücem daha samsunda güvendiğim dr da kalmadı yani eğer kızıl falansa bir ilacı varmı butür döküntülü ateşli hastalıkların ve tahlillerde çıkarmı yani aslında bir yere götürmek istemiyorum çocuğu hırpalamakda istemiyorum

nehirus
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 12:47
Eğer yüzdeki döküntü,  "kelebek kanadı" manzarasında ise, 5. Hastalık olabilir. Kızıl bu yaşta görülen bir hastalık değildir. 6. Hastalıkda 2 yaştan sonra görülmesi zor. Bu durumda, ateş düşer, döküntü başlar.
Yukarı Dön
nehirus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 15:07
sabah çocuğumu hastaneye götürdüm döküntüleri arttmıştı çünkü gördü aynı dr ilaç alerjisi dedi 1 ölçek atarax verdi yarım saat bekleyelim dedi ben o anda pek ne olduğunuda anlamadım biraz bekledik yüzdeki döküntüleri azaldı ve evet ilaç alerjisi dedi çocuğuma 6 ay gaz sancısı çekti bir kere gaz ilacı dahi vermedim ama atarax içti çocuk bilmiyorum belkide dr doğru yaptı ama ben sizinde bu durumu onayladığınızı düşünmüyorum insan çaresiz kalınca ne yapacağını bilmiyor ve o anda itimat etmek zorunda akalıyorsunuz neyse bize allerset diye bi şurup verdi henüz kullanmadım siz kullanmayın derseniz kullanmayacağım alerji tehlikelimidir 
nehirus
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.