Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvaletını soylemeyi bıraktı :((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvaletını soylemeyi bıraktı :((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvaletını soylemeyi bıraktı :((
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2011 Saat 13:20
Sayın Hocam Merhaba,

tuvalet konusundakı tum  yazılarınızı, maıllerı okudum ancak bızımkıne benzer bisey goremedım ve bıreysel olarak kızım ıcın verecegınız cevap cok muhım oldugu ıcın yenı konu olarak yazmak durumda kaldım..

kızım 20 aylıkken, temmuz ayında bezını cıkarmak ıstedı ve tum sınyallerı verdıgı ıcın  bende cıkardım, normalde 2 -2,5 yas oncekı hıc dusunmuyordum..2 ayda cısını kakasını soyluyor ve ıhtıyacı geldıgınde tutabılıyordu..hatta parkta oynarken cısını soyluyor eve cıkıp gerı parka donuyorduk..gecelerı baslamamıstık, bezlıyordum..bır anda cısını soylemeyı tamamen bıraktı..sadece kakasını soyluyor..cısını altına bırakıyor..herhangı bır olay vs..yasamadık..kızımla ben ılgılenıyorum hıc ayrı kalmadık..sebebını anlayamadım..1,5 aydır boyle devam edıyor..son 1 ayda cok yıprandık..2 defa cok fazla kızıp bagırdım (aslında baska problemlerın bırıkımı o anda kızıma patladı) cok pısman oldum ama gec olmustu artık..
tuvaletı ıstemıyorsan bez takalım dıyorum katıyen ıstemıyor..gece yatarken bıle takma dıyor uyuyunca takıyorum..

kızım suanda 24 aylık, 10 aylık yurudu, 1,5 yasında derdını soyluyordu..suanda guzel cumleler kuruyor, kıtaba bakarak resımlerı anlatıyor..kendını ıfade etmesınde sorun yok..

bıraz uzun oldu ama kısace dunki birseyi anlatıcam, yıne ıdrarını yaptı, degıstırırken tv ızlıyordu bezledım..tepkı vermedı tv ye dalmıstı..ogleden sonradan yatana kadar bez kaldı. idrarını yaptıgında hep anne ciş yaptım diyor..yıne soyledı, ilgilenmedim, 4-5 kez soyledı degıstır dedı ılgılenmedım..geldı sarıldı boynuma..cısını soylemeyı bırakarak benım ılgımı cekmekmı ıstıyor acaba? veya altını degıstırmem onunla ılgılenmekmı oluyor?
sıze danısmak ıstedıgım;

nasıl bır yol ızlemelıyım?
tekrar bezlemeye baslasam ılerde sorun olurmu acaba?

ayrıca , soylemeyı bıraktıgından berı cesıtlı yontemler denedım..ödul vermek ,onure etmek vs..ama pek ıse yapamadı..hala soylemıyor..

ne yapacagımı sasırdım..ayrıca her kafadan bır ses cıkıyor..ınsanları susturmak cocukla ugrasmaktanda zor oluyor..
uzun yazdıgım  ıcın kusura bakmayın lutfen..cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum..
sımdıden tesekkurler...
saygılar
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2011 Saat 13:33
Hocam,

maıllerınızde belırttıgınız asamalrı bız gecırmıstık bırazda o yuzden erken olmasına ragmen baslamamakta dırenmedım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2011 Saat 15:37
"-En geç 4 yaşına kadar-" demek, herkez 4 yaşında tuvaletini söyler demek değildir. Bazı çocuklar daha evvel halledebiliyorlar. Bu yaşa kadar, "vazgeçmeler" , "yanlışlıkla kaçırmalar", "tembellikten veya oyunu bırakmaya kıyamamaktan" ötürü, kazalar olabilir. Üst üste 2-3 defa altına yaparsa, bağlayın. İtiraz ederse, "- sen bilirsin, ama birazda sen gayret et-" gibisinden teşvikte bulunun, asla bağırıp çağırmayın.
Yukarı Dön
Pinar T Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 13:19
Hocam,

bahsettıgım bır ıkı bagısma dısında bısey olmadı dıkkat edıyorum..

bezlersem, rahata alısıp bırakırsa dıye endıselenıyorum?

ayrıca, tuvalet konusu suanda kızımda stres yapıyor, hıssedıyorum bunu..hıssettırıyor..
tuvalete oturmak ıstemıyor..cısımı yapmıcam dıyor..
buna ragmen 2 gecedır hıc ıslatmadan sabahlıyor..

onu bu konuda nasıl rahatlatabılırım..bezleyerek bu konudakı stresını azaltarakmı, yoksa kacırdıkca temızleyerekmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 11:35
Bezlerseniz, rahata alışır diye bir şey yok, zamanla bez onu sıkacak, rahat etmek için kendiside gayret gösterip bu işin üstesinden gelecek (geleceksiniz) ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.